Provincie Noord-Holland

Karavaan geopend

13-7-2007

De liefde stroomt naar zee. Dat was de titel van het concert waarmee op donderdag 12 juli Karavaan is geopend. Het festival reist tot 13 augustus door de provincie.

Solisten als Charlotte Margiono, Frank Groothof, Ricky Koole en Jeroen Zijlstra werden tijdens het openingsconcert begeleid door Holland Symfonia. Het programma is samengesteld door Leoni Jansen en wordt nog tweemaal herhaald: op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli om 21.30 uur in Schouwburg het Park in Hoorn. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Openingsconcert Karavaan 2007
Dirigent Jurjen Hempel en Holland Symfonia tijdens het openingsconcert van Karavaan 2007

Openingshandeling
De officiële openingshandeling is verricht door dertien burgemeesters en wethouders van gemeenten waar Karavaan de afgelopen vijftien jaar te zien was. Gedeputeerde Sascha Baggerman (Cultuur) hield een toespraak.

Karavaan reist na Hoorn door naar Heiloo, Wervershoof, Bovenkarspel, Heerhugowaard, Den Helder, Alkmaar, Den Burg (Texel), Schoorl, Callantsoog en Schagen met locatievoorstellingen en straattheater, films in de openlucht en muziek. Op www.karavaan.nl is alle actuele informatie over het festival te vinden.