Provincie Noord-Holland

Startnotitie mer Loosdrechtse Plassen ter inzage

13-7-2007

Voor de waterkwaliteitsverbetering van de Loosdrechtse Plassen is een Startnotitie milieueffectrapportage (mer) opgesteld. Deze ligt ter inzage van 16 juli tot en met 27 augustus.

De Startnotitie is opgesteld vanwege de aanwijzing van Gedeputeerde Staten aan de gemeente Wijdemeren om te komen tot vaststelling van een bestemmingsplan Loosdrechtse Plassen. Dit bestemmingsplan moet mogelijk maken dat er drie verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen worden gerealiseerd om vervuild slib op te slaan.

De milieueffecten van het Verdiepingenplan zijn op hoofdlijnen al onderzocht in een zogeheten Planmer of Strategische Milieubeoordeling. Ook het alternatieve plan van de gemeente Wijdemeren is daarbij onderzocht.
De Commissie voor de milieueffectrapportage, die Gedeputeerde Staten adviseert over de inhoud van het Milieueffectrapport, heeft een positief toetsingsadvies uitgebracht.

Door middel van een zogeheten Planmer/Besluitmer wordt nu nader onderzoek gedaan naar de milieueffecten. Op de uitkomst daarvan zullen Gedeputeerde Staten hun besluiten baseren tot herziening van het gemeentelijk bestemmingsplan en over de verlening van de Ontgrondingenwetvergunning. De Startnotitie beschrijft het kader van dat onderzoek.
De uitkomst van het onderzoek wordt opnieuw voorgelegd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage.

Terinzagelegging
Van 16 juli tot en met 27 augustus 2007 ligt de Startnotitie ter inzage.

U kunt de Startnotitie tijdens kantooruren inzien:
* op het gemeentehuis van de gemeente Wijdemeren;
* op het kantoor van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem, kamer 2118-a.

Op verzoek kunt u de Startnotitie ook buiten kantooruren inzien. U kunt de notitie ook via deze site downloaden.

Uw mening
U kunt opmerkingen over de Startnotitie mer schriftelijk indienen onder vermelding van Inspraakreactie startnotitie verbetering waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen.

Tot 27 augustus 2007 kunt u die sturen naar:
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
t.a.v. de heer A.A.C. Schout
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

U kunt ook mondelinge reacties indienen. U kunt daarvoor tijdens kantooruren telefonisch een afspraak maken via het secretariaat van de Directie Beleid/Sector Milieu: 023 514 34 20.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Alle reacties worden gebundeld en doorgezonden aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Deze Commissie adviseert Gedeputeerde Staten over de richtlijnen voor de inhoud van de milieueffectrapportage. Mede op basis van dit advies en de binnengekomen opmerkingen stellen Gedeputeerde Staten vervolgens de richtlijnen vast. Deze richtlijnen vormen het vertrekpunt voor het opstellen van het Milieueffectrapport (MER). Op dit MER kunt u te zijner tijd wederom inspreken.

Meer informatie
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:

* Peter Boon (voor de inhoud), telefoon 023 514 46 83
* Paul Veldhuis (voor het bestemmingsplan/de aanwijzing), telefoon 023 514 33 23

* Bram Schout (voor de Planmer/Besluitmer-procedure), telefoon 023 514 38 73