MediaPlaza


Open Source software is een serieus alternatief voor traditionele Closed Source oplossingen. Gerenommeerde onderzoeksbureaus voorspellen dat het gebruik van Open Source software een snelle en forse groei zal doormaken en dat Open Source volwassen genoeg is om te concurreren met van 'proprietary' software. Open Standaarden zijn voor de ICT industrie anno 2007 een vanzelfsprekendheid en worden omarmd door alle grote ICT leveranciers, mede dankzij de vraag uit de markt.

Het gebruik van Open Source software kan ondernemers verschillende voordelen bieden:

o Geen of lage licentiekosten. De software kent geen eigenaar en is daardoor voor iedereen vrij beschikbaar.
o Geen afhankelijkheid van één softwareleverancier. U mag Open Source software altijd (laten) hergebruiken en doorontwikkelen. o Minder ontwikkelkosten. U kunt profiteren van succesvolle ontwikkelingen van anderen.
o Snellere doorlooptijd en hogere kwaliteit. Een wereldwijd netwerk van ontwikkelaars draagt gezamenlijke zorg voor een continue kwaliteitscontrole en helpt elkaar bij het oplossen van problemen.

CRM-software wordt meer en meer door MKB-bedrijven ingezet alhoewel er nog een misverstand bestaat onder deze groep dat dit soort software overkill is voor een kleine organisatie. Echter, op een goede manier je klanten beheren en bedienen is een noodzaak, onafhankelijk van de grootte van een bedrijf. Door Open Source en CRM te combineren is een implementatie voor een MKB'er een haalbare kaart. Uiteraard dient de software altijd een middel te zijn en niet een doel.

Thema's die onder andere aan de orde zullen komen zijn: o Wat is Open Source en welke voordelen kan het u opleveren? o Wat kan ik met een relatiebeheersysteem?
o Een presentatie van verschillende relatiebeheersystemen. o Zelf aan de slag met Open Source relatiebeheersystemen: Covide en SugarCRM.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Personen die werkzaam zijn in het MKB en verantwoordelijk zijn voor het relatiebeheer:
o Directeuren en Afdelingsmanagers
o ICT Managers
o Projectmanagers
o Anderen die verantwoordelijk zijn voor het relatiebeheer

Deze bijeenkomst is niet bedoeld voor (ICT) consultants, dienstverleners of adviseurs.

Deelnemen?
De workshop is kosteloos en vindt plaats bij Media Plaza in de Jaarbeurs te Utrecht.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Astrid Wind op telefoon (030) 291 41 33 of via e-mail: astrid.wind@mediaplaza.nl

Deze workshop wordt georganiseerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en maakt deel uit van het programma 'Aan de slag met Open Source' .

Programma
13.00 - 13.30 uur Ontvangst
13.30 - 14.00 uur

Introductie Open Source
Nancy van Baak, Media Plaza
14.00 - 14.30 uur Overzicht Open Source toepassingen Gert van Hardeveld, C4E
14.30 - 14.45 uur Pauze
14.45 - 15.15 uur Covide CRM
Willem Massier, Covide
15.15 - 15.45 uur SugarCRM
Bart van Maarseveen, Outdare
15.45 - 17.00 uur Zelf aan de slag met Open Source CRM (SugarCRM en Covide)