Samas NV

Village Office kantoor trekt 10.000 bezoekers

HOUTEN - 13 juli 2007 Je eigen kantoor verlaten om een ander kantoor te bekijken. Dat is wat inmiddels al 10.000 mensen deden: in één jaar tijd trok The Village Office, het Europese hoofdkantoor en experience centre van kantoorinrichter Samas, maar liefst 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Werken op kantoor is `hot', en klakkeloos een anonieme kantoorkolos uit de grond stampen is er niet meer bij. Een plezierige, productieve en duurzame werkomgeving creëren staat centraal en opdrachtgevers bekijken vaak aansprekende cases. The Village Office in Houten is hierbij een belangrijke bron van inspiratie.

Het kantoor is aan verandering toe. De maatschappij, mensen en vooral werk hebben de laatste jaren een geheel andere dynamiek gekregen en ook de techniek heeft niet stilgestaan. Veel kantoren zijn echter hopeloos verouderd en passen niet meer bij de hedendaagse generatie kantoorgebruikers. Tijd voor verandering - maar waar liggen de kansen? Al 10.000 (interieur-)architecten, facility managers, arbodeskundigen, ondernemers, inkopers, projectontwikkelaars en eindgebruikers bezochten The Village Office en bogen zich over deze vraag.

Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen komt aan de orde tijdens een bezoek. The Village Office is een representatief voorbeeld van `nieuwe kansen voor bestaande gebouwen' en duurzaam (ver-)bouwen. Binnen een doorlooptijd van ruim een jaar heeft het pand (1982) een volledige metamorfose ondergaan van een donker, gesloten pand tot een transparante, uitnodigende werkomgeving. De waarde van het vastgoed is inmiddels met een factor zes gestegen.

De heer Hans Wiegel is 10.000e bezoeker De heer Hans Wiegel, Gemeentesecretaris van de Gemeente Houten, was op donderdag 12 juli tot zijn grote verrassing de 10.000e bezoeker van The Village Office. Hij bracht zijn eigen publiek mee: een delegatie collega's van andere gemeentes. Hans Wiegel onderstreepte de waarde van het daadwerkelijk ervaren van een realistische, driedimensionale kantooromgeving zoals The Village Office. The Village Office is een goede aanwinst voor de gemeente Houten. Het kantoor draagt bij aan de revitalisering van het oudste industrieterrein en laat zien dat je niet moet denken in beperkingen, maar in kansen. De 10.000e bezoeker ging naar huis met een uitgebreid verrassingspakket.