Vollere stadions met Jupiler League Fankaart


Johan Steur reikt eerste Jupiler League Fankaart uit bij FC Volendam

BREDA, 20070713 -- In samenwerking met Jupiler introduceren de clubs uit de Jupiler League het komende voetbalseizoen de Jupiler League Fankaart. Edwin Lugt, Directeur Coöperatie Eerste Divisie, geeft aan dat "één van de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren is dat het stadionbezoek in de Jupiler League structureel met een derde moet toenemen. De Jupiler League Fankaart dient hieraan een belangrijke bijdrage te gaan leveren".

De Fankaart geeft een directe korting op de aanschaf van een toegangskaartje en zal daarnaast tal van andere voordelen bieden voor voetbalfans. De eerste Jupiler League Fankaart zal vanavond even voor 20.00 uur uitgereikt worden door oud Volendam speler Johan Steur tijdens de open dag van FC Volendam.

"Wij zijn er stellig van overtuigd dat de Jupiler League steeds meer een ware beleving voor de supporters wordt, die live in het stadion het mooist is", zegt Patrick Brand, bij bierbrouwer InBev Nederland verantwoordelijk voor het merk Jupiler. "Samen met de clubs en de Coöperatie Eerste Divisie zullen we het komende seizoen tal van initiatieven ondernemen om dit te promoten en de Jupiler League Fankaart is er daar één van".

"Doordat de Fankaart een directe korting geeft op een entreebewijs voor een wedstrijd in de Jupiler League, willen wij de losse kaartverkoop stimuleren. Uiteindelijk hopen we dat het ook tot vollere stadions en de aankoop van meer seizoenkaarten leidt", aldus Brand.

Naast Jupiler kan ook iedere club individuele voordelen aan de Jupiler League Fankaart koppelen, zoals korting bij de fanshop. Ook kunnen clubs afspraken maken met bijvoorbeeld winkeliers in de regio om houders van een Jupiler League Fankaart bepaalde voordelen te bieden.

De Jupiler League Fankaart wordt per club gesierd met de afbeelding van een belangrijke gebeurtenis in de clubhistorie. "Er is bewust gekozen voor een kaart waarbij de link wordt gelegd naar de historie van de Jupiler League Clubs. Supporters koesteren die historie en dat willen we benadrukken met een kaart die speciaal voor hen is gemaakt", aldus Frans Derks, Voorzitter Coöperatie Eerste Divisie.

De Jupiler League Fankaart is gratis aan te vragen via: www.fankaart.nl. De site gaat vanavond na de uitreiking van de eerste fankaart live.





Ingezonden persbericht