Ingezonden persbericht


Persbericht,

Stichting "Akkerleven" opent twee nieuwe wandelroutes, een mountainbike route en een ruiterroute.

Noord-Beveland wordt steeds mooier, een geweldig lint van bloeiende akkerranden siert de akkers en door de prachtige routes wordt het een echt wandel-eiland.

Vrijdag 13 juli om 20.00 uur worden op Landgoed Rijckholt bij Geersdijk tijdens een feestelijke bijeenkomst voor NARRENhouders en donateurs, twee nieuwe routes en routefolders gepresenteerd. De voorzitter de Jan Pijnenburg zal via de onthulling van een van de startborden de Geersdijkse route inwijden.

Het Geersdijks Natuurwandelpad start op de parkeerplaats van Landgoed Rijckholt bij Geersdijk. De route is 9 kilometer lang, maar kent enkele verkortingen, zodat ook een route van 4, 6 of 8 kilometer gelopen kan worden vanuit dit startpunt. Dit is de witte route. Deze route sluit aan bij het Kortgeens Natuurwandelpad en de Kamperlandse route. Het Kortgeens Natuurwandelpad start op het parkeerterrein aan de Havenweg in Kortgene. De route is ongeveer 12 kilometer lang en kent verkortingen, zodat routes van 10, 8 of 6,5 kilometer gelopen kunnen worden. Het wandelpad sluit aan bij het Geersdijkse Natuurwandelpad en de Colijnsplaatse route. De routes lopen soms over onverharde paden, over graswandelstroken, dijken en deels over verharde wegen. Bij de startpunten hangt een startbord en een groene folderhouder met de routebeschrijving. De routes zijn te herkennen aan bruine palen met kleurige kop. Honden mogen alleen aangelijnd op deze routes meelopen en de wandelroutes zijn verboden voor mountainbikers en ruiters. Betreden is altijd op eigen risico. De mountainbike route bevindt zich in de nabijheid van het Bokkegat ( Wissenkerke). De Ruiterroute vindt men in de buurt van de Stormvloedkering ten Noordwesten van Kamperland.

Akkerleven, de Stichting voor Natuurbeheer en Ontwikkeling Noord-Beveland zorgt via haar NARRENhouders/ donateurs en haar sponsoren voor een prachtig kleurig lint van bloeiende akkerranden en inmiddels is al een 60 kilometer Natuurwandelpad over Noord-Beveland gerealiseerd, van Oost naar West en van Zuid naar Noord . Akkerleven heeft de durf getoond om diverse functies te combineren. De akkerranden met ernaast een wandelpad, dienen de flora,de fauna, het schone water in de sloten en natuurlijk de mens, die nu actief van dit alles kan genieten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingezonden persbericht