UCB-Group


UCB S.A. 60 Allée de la Recherche, B-1070 Brussels (Belgium)

Persbericht

UCB meldt registratie van akkoord voor dominatie en opbrengstoverdracht waardoor Schwarz Pharma volledig geïntegreerd kan worden

Brussel (België), 13 juli 2007 (7.00 am CET) - UCB meldt vandaag de registratie in het Duitse handelsregister van het Akkoord voor Dominatie en Opbrengstoverdracht tussen haar filiaal in volle eigendom UCB SP GmbH en Schwarz Pharma AG dat voor 87,6% eigendom is van UCB. "Dit is schitterend nieuws voor UCB. Het is een nieuwe belangrijke stap in de uitbouw van UCB tot een koploper in biofarma van de nieuwe generatie", stelt Roch Doliveux, CEO van UCB. "Dankzij de registratie kunnen we op de meest efficiënte manier overstappen van de fase van integratieplanning naar de volledige implementatie. "
Aandeelhouders van Schwarz Pharma zullen de komende dagen geïnformeerd worden over de stappen die nodig zijn om te profiteren van het cashcompensatieaanbod van 104,60 per Schwarz Pharma-aandeel.
Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, allergische/respiratoire aandoeningen, immuunziekten en inflammatoire aandoeningen en de oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft 8.500 mensen in dienst in 40 landen. In 2006 realiseerde het bedrijf een zakencijfer van 2,5 miljard euro. UCB staat genoteerd op de beurs Euronext Brussels en bezit 87.6% van Schwarz Pharma.

Voor verdere vragen kan u terecht bij:
Antje Witte
Corporate Communications & Investor Relations
Telefoon +49 2173 48 1866


---- --