Gemeente Heusden


Tijdelijke huisvesting basisschool de Nieuwenrooy

Basisschool de Nieuwenrooy krijgt een tijdelijke huisvesting op hetzelfde terrein als waar de school zich momenteel bevindt. Dit heeft het college van Heusden in haar vergadering van 11 juli jongstleden besloten. De realisatie van deze huisvesting wordt Europees aanbesteed.

Voor de tijdelijke huisvesting van de basisschool zijn diverse locaties in de wijk onderzocht. Uiteindelijk is ervoor gekozen door plaatsing van noodlokalen de tijdelijke huisvesting te realiseren op het huidige terrein van de Nieuwenrooy. Hiervoor moet een klein gedeelte van het bestaande gebouw worden gesloopt. Dit lukt omdat de Kinderopvang, die zich momenteel in het gebouw bevindt, uit het pand weggaat.

Omdat de basisschool in de toekomst een onderdeel wordt van de Brede School, schat het college in dat tijdelijke huisvesting voor ongeveer vier jaar nodig is.. Door de omvang van de opdracht is het noodzakelijk om de bouw van de noodlokalen Europees aan te besteden.

Zodra de tijdelijke huisvesting gereed is, kan gestart worden met de sloop van het bestaande gebouw. Hiervoor wordt terzijnertijd een procedure opgestart. Geplaatst op: 12 juli 2007