Ingezonden persbericht


EA ONTHULT DE DEFINITIEVE MODETHEMA'S VOOR DE SIMS(TM) 2 H&M FASHION RUNWAY

Ontwerp avondkleding, strandkleding en mode voor de rode loper, geïnspireerd door H&M en de ongekend populaire spellenreeks De Sims(TM) 2

SCHIPHOL-RIJK, 13 juli 2007 - Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), wereldwijd marktleider op het gebied van interactieve entertainment, de drie definitieve modethema's voor De Sims(TM) 2 H&M® Fashion Runway bekendgemaakt: 'Night Out', 'Let's Go to the Beach' en 'Red Carpet'. De Sims(TM) 2 H&M Fashion Runway geeft fans van De Sims(TM), zowel ontwerpers als trendvolgers, de hulpmiddelen in handen om hun eigen mode te ontwerpen. Hiervoor heb je De Sims(TM) 2 en het uitbreidingspakket met zomerthema De Sims(TM) 2 H&M Fashion - Accessoires nodig. Het ontwerp van één gelukkige deelnemer zal door H&M worden gemaakt en wereldwijd in de H&M-winkels worden verkocht!

Met De Sims 2(TM) H&M Fashion Runway kunnen ontwerpers in de dop, trendvolgers en De Sims(TM)-fans hun creativiteit de vrije loop laten en hun persoonlijke modestijl creëren. Met behulp van De Sims(TM) 2 voor PC kun je je eigen modeontwerpen maken, ze online zetten en ervan genieten in een virtuele modeshow op www.TheSims2FashionRunway.com en www.hm.com. Of je nu trendsettende mode ontwerpt, de virtuele modeshow bekijkt of op je favoriete ontwerp stemt, iedereen kan meedoen met De Sims(TM) 2 H&M Fashion Runway! Voor elk modethema worden 12 ontwerpen gekozen die in een virtuele modeshow worden geshowd, die de hele zomer lang te zien is. De Sims(TM) 2-community (www.desims2.nl), H&M-fans en mode-enthousiastelingen over de hele wereld kunnen hun stem uitbrengen op de ontwerpen en de populairste ontwerpen worden in de Grand Finale Fashion Runway Showcase geshowd. We vragen fans over de hele wereld, van Milaan tot Montreal en van Miami tot Madrid, om in het midden van Juli op hun favoriete ontwerp van De Sims(TM) 2 Fashion Runway Showcase te stemmen op www.TheSims2FashionRunway.com. Het stemrooster is als volgt: avondkleding 'Night Out' (7-13 juli), zwemkleding 'Let's Go to the Beach' (14-20 juli) en als laatste de glamourmode 'Red Carpet' (21-27 juli).

Bezoek voor het volledige reglement en meer informatie over hoe je kunt meedoen aan dit originele, creatieve evenement www.TheSims2FashionRunway.com.

De Sims(TM) 2 H&M Fashion - Accessoires is nu verkrijgbaar in Europa en Noord-Amerika.

Productspecificaties

Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: Electronic Arts Redwood Shores Releasedatum: 1 juni 2007

· Platform: PC

· Categorie: simulatie/strategie
PEGI-advies: 12+


* Je hebt De Sims 2, de speciale dvd-editie van De Sims 2, De Sims 2 Kerstpakket of De Sims 2 Deluxe voor PC nodig om te spelen.

###

Over De Sims(TM)
In februari 2007 vierde The Sims(TM)-franchise haar zevende verjaardag. Vanaf het moment dat het eerste spel in de winkels lag in februari 2000, stormde deze naar de top van de verkooplijsten en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. The Sims(TM) voor PC en de uitbreidingspakketten waren de bestverkochte titels van 2000, 2001, 2002 en 2003. The Sims(TM) is vertaald in 22 talen en heeft zeven succesvolle uitbreidingspakketten: The Sims(TM): Het Rijke Leven, The Sims(TM) Party, The Sims(TM) Hot Date, The Sims(TM) Op Vakantie, The Sims(TM) Beestenboel, The Sims(TM) Superstar en The Sims(TM) Abracadabra. De Sims 2 lag in september 2004 in de winkels. Hiervan werden meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkochte PC-game van 2004 werd. De Sims(TM) 2 Studentenleven verscheen in maart 2005, De Sims(TM) 2 Nachtleven in september 2005, De Sims(TM) 2 Gaan het Maken in februari 2006, de De Sims(TM) 2 Huisdieren in oktober 2006 en De Sims(TM) 2 Seizoenen in februari 2007. Op dit moment bedragen de gecombineerde verkoopcijfers voor de franchise ruim 90 miljoen exemplaren. Bezoek voor meer informatie over De Sims 2 en de verschillende franchise-titels www.desims2.nl.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2006 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl.

Over H&M
H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) werd in 1947 opgericht in Zweden. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld mode en kwaliteit aan te bieden tegen een betaalbare prijs. H&M staat genoteerd aan de beurs van Stockholm. Op dit moment zijn er ongeveer 1.400 H&M-winkels in 28 landen. H&M heeft meer dan 60.000 werknemers en boekte in 2006 een omzet van 8,5 miljard euro. H&M biedt een brede productlijn aan, verdeeld in verschillende concepten voor vrouwen, mannen, tieners, kinderen en cosmetica. De kledingcollecties van het bedrijf worden samengesteld door eigen ontwerpers, patroontekenaars en inkopers. Bezoek voor meer informatie www.hm.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. H&M (woordmerk) ® is een handelsmerk van H & M Hennes & Mauritz AB. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl