SP Tilburg


Vrouwen moeten ook wel eens plassen...

13-07-2007 * Het college besloot onlangs om tijdens stapavonden 'openbare toiletvoorzieningen' in het centrum te plaatsen. Deze zijn echter uitsluitend bestemd voor mannen. SP raadslid Veerle Slegers: "Maar vrouwen moeten ook wel eens plassen! Het college vergeet gemakshalve de helft van de bevolking". Vandaag stellen verschillende raadsfracties hierover schriftelijke vragen aan het college.

Slegers: "Wij vinden het prima dat de gemeente Tilburg een proef doet met mobiele plaswanden tijdens de zomermaanden. Maar opmerkelijk aan de keuze voor het type openbaar toilet - afgaande op de foto die het persbericht begeleidde - uitsluitend bestemd is voor het mannelijke deel van de bevolking. De helft van de stappers bestaat echter uit vrouwen. Vrouwen vormen ook een substantieel deel van het winkelend publiek en zijn zonder openbare voorzieningen aangewezen op horeca of grootwinkelbedrijven waar in elk geval een consumptie dan wel betaling gevraagd wordt om een plas te mogen doen".

De indieners van de schriftelijke vragen verwijzen naar het dit voorjaar gestarte proefproject 'Vrouw in de stad: Laat haar zitten!' in de Belgische stad Gent (zie www.plasactie.be).

www.tilburg.sp.nl