Ingezonden persbericht


Persbericht

12 juli 2007

ex Ponto Magazine nr. 2

De wereld volgens vluchtelingenjournalisten

Het tweede nummer van ex Ponto Magazine is online. Nu ook met de mogelijkheid artikelen los te downloaden op www.exponto.nl.

ex Ponto is een digitaal magazine waarin vluchtelingen-journalisten en -schrijvers hun visie geven op nieuws en kwesties in hun landen van herkomst, maar ook elders in de wereld. Ex Ponto Magazine wil daarmee een andere kijk bieden op herkomstlanden. Het blad is een initiatief van On File, associatie van vluchtelingenjournalisten en -schrijvers (www.onfile.eu), en een onderdeel van het project Mediaspora.

Uit het voorwoord

De dag van de persvrijheid is inmiddels achter de rug, maar onderdrukking van de vrije pers en gebrek aan vrijheid van meningsuiting zijn dat niet. In Afghanistan niet, in Irak niet en in veel andere delen van de wereld ook niet. Het is die vrijheid die het mogelijk maakt om een blad als ex Ponto uit te geven.

Lees in ex Ponto Magazine onder andere over:
Persvrijheid in Afghanistan, Iran en Irak;
Een onbekend fragment uit het leven van de gebroeders Nobel; Islamisering van Bangladesh;

Lusten en lasten van het nieuwe Rusland;
Herinneringen aan Al-Mutanabbistraat in Bagdad.

Project Mediaspora

Ex Ponto maakt deel uit van Mediaspora, een samenwerkingsproject van Mira Media, Vluchtelingen-Organisaties Nederland en On File. Mediaspora wordt gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Pers, Ministerie van OCW en het Europees Vluchtelingen Fonds. Zie www.mediaspora.nl voor andere Mediaspora-initiatieven, zoals wereldjournalisten.nl en vluchtelingen.net.

Noot voor de redactie,