Ingezonden persbericht


Grand Prix info voor media en relaties: Betreft GP Sachsenring 1e Trainingsdag

Super begin van het weekend voor Litjens (19e) op de Sachsenring

Danny Webb (34e) moet wennen aan Sachsenring 'Mickey Mouse' circuit

Het DeGraaf Grand Prix team is met hun rijder Joey Litjens erg goed begonnen aan de Alice Motorrad Grand Prix van Duitsland op het "Mickey Mouse" circuit van de Sachsenring. Zijn teammaatje Danny Webb, die voor het eerst op de Duitse baan in actie kwam, had meer moeite om rond te komen en kwalificeerde zich op een voorlopige 34e positie.

De duidelijk opgewekte Joey Litjens was zeer tevreden met zijn gereden tijd die 0,8 seconde sneller was dan zijn snelste rondetijden van verleden jaar. "Vooral met de positie ben ik erg tevreden," opent Litjens. "In de vrije training van vanochtend ging het al goed. Ik reed vrij eenvoudig een rondetijd van 1:30,6 en reed daarmee naar de 25e positie. Vanochtend had iedereen problemen met de grip omdat de baan nog te koud was en wij zijn altijd de eerste die het weekend openen en dan ligt er nog weinig rubber op de baan. In de kwalificatie was bijna 8 graden warmer en dat merkte je gelijk op de baan want de grip was stukken beter. Ik probeerde gelijk vanaf het begin een goede tijd te rijden en ik opende met rondetijd waardoor ik zelfs even op een 14e positie lag. Naarmate de kwalificatie vorderde reed ik steeds sneller en halverwege besloot ik om een nieuwe achterband te halen. Ik reed hiermee een aantal rondjes en heb daarna gewacht op een groep zodat ik kon profiteren van hun slipstreams. Dit ging echt super! En ik reed naar de 20e positie. Toen ik nog 1 minuut op het pitbord zag, ging ik er nog een keer voor zitten. Maar ik reed toen alleen. Ik dacht bij mezelf ik probeer het gewoon en ik wist mijn tijd nog scherper te stellen en klom op naar een 19e positie. Ik was echt dolblij toen ik de tijd op de laptimer zag vooral omdat ik het alleen deed zonder hulp van slipstreams. Morgen schijnt het erg warm te worden en dan weet ik niet of we onze tijden kunnen verbeteren want als het heel heet is verlies je grip. Ik ben benieuwd voor morgen maar ik heb er super veel zin in en ik hoop dat ik nog wat sneller kan zijn dan", besluit een zeer tevreden Joey Litjens.

Met onze Britse vedergewicht Danny Webb ging het iets minder goed dan zijn teamgenootje Joey Litjens. In de vrije training wist Webb een tijd van 1:32,6 te rijden waarmee hij op een 34e positie eindigde. Webb rijdt wederom op een geheel nieuw circuit voor hem en heeft wat moeite met de langzame doordraaiers. "Tja, vanmorgen in de vrije training had ik veel moeite om de juiste lijnen te vinden", opent een teleurgestelde Danny. "Het is best een moeilijk baantje, die bochtige Sachsenring. In de vrije training was ik echt aan het stoeien om in de eerste twee secties de juiste lijnen te vinden. De derde en laatste sectie gaat wel goed want ik houd van snelle bochten. Daarom zocht ik in de tweede helft van de vrije training een groep op om de juiste lijnen te leren wat uiteindelijk steeds beter ging. In de kwalificatie ging het goed. Ik kon alleen ruim een seconde sneller rijden dan in de ochtend en met behulp van wat sleepjes wist ik zelfs een rondetijd van 1:30,6 welke 2 seconde sneller was dan in de ochtend. Ik heb de meeste moeite met de tweede sectie waarin die moeilijke doordraai bochten in zitten. Ik weet dat ik daar nog veel kan goed maken en Tim (veringsman) heeft nog wat ideeën om het mij wat gemakkelijker te maken in de tweede sectie. Het team gaf aan dat mijn rondetijd voor iemand die hier voor het eerste is heel goed maar ikzelf ben met de tijd wel redelijk tevreden maar de positie bevalt mij voor geen meter! Morgen zal ik zorgen dat ik nog een stuk van mijn tijd af rijd zodat ik een goede klassering heeft voor de start van de race van zondag", eindigt een vastberaden Danny Webb.

Voor alle trainingstijden surft u naar www.motogp.com onder de button results.

Actuele foto's kunt u downloaden van www.molenaarracing.com