Gemeente De Bilt


Bilthoven, 13 juli 2007

Verkiezing De Biltse Ondernemer van het Jaar

De gemeente De Bilt organiseert in nauwe samenwerking met de Lions Club De Bilt-Bilthoven en de Biltse Ondernemers Federatie de verkiezing "De Biltse Ondernemer van het Jaar". Bedrijven, instellingen en inwoners kunnen via de website tot 21 september aanstaande geschikte kandidaten voor deze titel aanmelden. Op 28 november 2007 worden de winnaars officieel bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Voor meer informatie en aanmelding kunnen ondernemers en inwoners terecht op de website www.debiltseondernemer.nl.

Ondernemers kunnen genomineerd worden in drie categorieën: winkeliers, bedrijven en startende ondernemers. De prijs wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemers en het gemeentebestuur. Met de verkiezing willen de betrokken organisaties Bilts ondernemerschap extra stimuleren op verschillende terreinen. De thema's van dit jaar zijn groei, klantgerichtheid en maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen.

Een onafhankelijke en deskundige jury onder leiding van burgemeester Arjen Gerritsen (voorzitter), beoordeelt de kandidaten kritisch en selecteert de uiteindelijke winnaars. De voltallige jury bestaat uit de volgende leden: notaris Frans van Beek, Lammert De Vries, voorzitter BOF en Sylvo Thijsen, voorzitter Raad van Bestuur Grontmij. Na een eerste selectie van de aanmeldingen bezoekt de jury de geselecteerde ondernemers. Op basis hiervan worden op 5 november 2007 drie genomineerden per categorie bekend gemaakt. Uit dit gezelschap worden op 28 november aanstaande de winnaars verkozen. Zij mogen de titel "De Biltse Ondernemer van het jaar" dragen en krijgen daarnaast een beeldhouwwerk van Luigi Amati. Deze kunstenaar ontving in 2002 de Cultuurprijs van de gemeente De Bilt.

De jaarlijkse bijeenkomst tussen bedrijfsleven en gemeentebestuur is een initiatief van gemeente De Bilt. Doel van deze samenkomst is het delen van praktijkervaringen van het afgelopen jaar en het versterken van de onderlinge banden tussen ondernemers en de gemeente.