BN-ers kwellen bezoekers voor goed doel

06/07/2007 14:31


The Amsterdam Dungeon


A.s. vrijdag de 13e zal The Amsterdam Dungeon geheel in het teken staan van de Bart Foundation. Van 17.00 uur - 20.30 uur lopen bezoekers verschillende bekende Nederlanders tegen het lijf in de donkere kerkers van The Amsterdam Dungeon.

Kom oog in oog te staan met Emile 'Tsjakkaa!' Ratelband als beul van de Spaanse inquisitie. René Mioch die alle sterren van Hollywood aankan, maar overleeft hij ook de gruwel van de pest? Is Ellemieke Vermolen een echte heks? The Amsterdam Dungeon staat op zijn kop en een presenteert een waar spektakel voor bezoekers.

"Vrijdag de 13e wordt een spannende, maar ook komische avond, als de bekende Nederlanders en ikzelf een spannende rol gaan vertolken in The Amsterdam Dungeon.
De bedoeling is om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld op te halen voor de Bart Foundation, iets wat moet gaan lukken gezien de uitermate griezelige locatie én de bijzondere datum", aldus Patrick Kicken, dj van Kicken wordt Wakker bij radio Veronica.

Naast Patrick Kicken, Emile Ratelband, Rene Mioch en Ellemieke Vermolen kruipen ook Bart Chabot, Margje Teeuwen, Mari van de Ven en Johan Vlemmix in een griezelige rol uit de geschiedenis. Geheel gekleed in Dungeon stijl en griezelige grime zetten zij hun beste beentje voor om een groot bedrag op te halen voor de Bart Foundation.

De complete opbrengsten uit kaartverkoop tussen 17:00 uur en 19:00 uur schenkt The Amsterdam Dungeon in zijn geheel aan de Bart Foundation. Tijdens het evenement worden geen kortingsbonnen of voorverkochte kaarten aangenomen. Alleen kaarten gekocht bij de kassa van The Amsterdam Dungeon verlenen toegang tot dit bijzondere en spannende evenement.

"Ter nagedachtenis van Bart de Graaff en zijn ludieke acties en de parellen die wij zien bij dit evenement, hebben wij gekozen voor een samenwerking met de Bart Foundation", vertelt Marketing Manager Nicole de Klerk.

De Bart Foundation is, na het overlijden van Bart de Graaff, op initiatief van vrienden, familie en collega's in 2003 opgericht. De Bart foundation helpt jongeren met een ingrijpende ziekte of handicap (geen verstandelijke beperking) hun ambities en dromen te verwezenlijken en zich bewust te maken van het feit dat ze de kracht om dit te realiseren uit zichzelf kunnen en moeten halen. Een initiatief dat jonge talenten met doorzettingsvermogen de kans geeft een blijvende impuls te geven aan de wereld om hen heen - en de wereld de mogelijkheid geeft om dat talent te beleven.

The Amsterdam Dungeon is op vrijdag de 13e voor iedereen geopend die dit spektakel wil meemaken van 17.00 uur - 20.30uur (laatste toegang is om 19:00 uur).