Gemeente Dinkelland
Datum: 13 juli 2007
Betreft: Bodemvervuiling Vledderstraat in Denekamp

Per direct sanering noodzakelijk

Bodemvervuiling in Vledderstraat in Denekamp

In de Vledderstraat in Denekamp is, ter hoogte van het perceel Vledderstraat 11, bodemvervuiling geconstateerd. De sanering zal per direct opgestart worden wat betekent dat de straat voor een groot deel afgesloten zal zijn gedurende ongeveer 2 weken.

Toelichting
Het was al langer bekend dat de grond onder het perceel Vledderstraat 11 in Denekamp vervuild was. Deze bodemvervuiling is nog afkomstig uit de jaren dat op deze locatie een garagebedrijf was gevestigd. De laatste jaren was op dit perceel Hotel Restaurant De Gulle Waard gevestigd. Het perceel is verkocht aan Woningstichting St. Joseph in Almelo, die het perceel opnieuw gaat exploiteren.

Een bodemonderzoek heeft zeer recentelijk uitgewezen dat ook een deel van de grond onder de Vledderstraat vervuild is en ook gesaneerd moet worden. Het gaat dan om een deel van ca. 20 meter ter hoogte van het braakliggende terrein Vledderstraat 11.

Wethouder Eric Kleissen: "De bodemvervuiling in de Vledderstraat zelf was niet voorzien en ik vindt het zeer vervelend dat , nu het centrum van Denekamp al zo op de kop staat, deze werkzaamheden moeten plaatsvinden. De bodemsanering wordt per direct opgestart en zal ook zo snel mogelijk afgerond worden. We zullen er alles aan doen om de overlast zo veel mogelijk te beperken."

Planning
Begin volgende week zullen de werkzaamheden gaan starten en zal ten eerste de verharding worden verwijderd. De werkzaamheden zullen ongeveer 2 weken in beslag nemen.

Bereikbaarheid
Door de saneringswerkzaamheden zal er enige overlast zijn voor het verkeer en de bereikbaarheid in het centrum. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen zal in de loop van volgende week de verbindingGrotestraat - Eurowerft weer open gaan voor gemotoriseerd verkeer.

Peerkesmarkt
De Peerkesmarkt en het straattheater op 7 augustus in het centrum van Denekamp lopen geen gevaar. De saneringswerkzaamheden zullen dan afgerond zijn.

---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder de heer Kleissen op telefoonnummer 0541-854145 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.

---- --