13 juli tweede MidZomerMesNacht festival `MéditerraMee'


DEN HAAG, 20070620 -- Op vrijdagavond 13 juli vindt op initiatief van Museum Mesdag van 17.00 tot 24.00 uur de tweede editie van het MidZomerMesNacht festival in Den Haag plaats. Dit jaar staat het culturele en culinaire evenement van het Haagse Mesdagkwartier geheel in het teken van de Méditerrannée. De gehele avond worden de bezoekers door verschillende culturele instellingen, horecagelegenheden en galeries uit de wijk uitgenodigd om de MéditerraMee te beleven.

Op vrijdag 13 juli a.s. organiseert Museum Mesdag van 17.00 tot 24.00 uur voor de tweede maal de MidZomerMesNacht. Dit culturele en culinaire festival vindt plaats in het Mesdagkwartier (omgeving Javastraat, Laan van Meerdervoort, Anna Paulownastraat, Mauritskade / Hogewal en Zeestraat). Het evenement, dat tevens onderdeel is van het Galerieweekend Anna Paulownastraat, staat dit jaar geheel in het teken van de Méditerranée. Onder het motto `Beleef de MéditerraMée' nodigen verschillende culturele instellingen, horecagelegenheden en galeries uit de wijk de bezoekers uit voor een zwoele, mediterrane zomeravond.

Tijdens het festival kunnen bezoekers naar de `Open Avond' van diverse galeries, winkels en cultuurpodia. Museum Mesdag organiseert in haar tuin een Spaanse avond met een flamenco optreden van Nuria Manglano. De Spaanse hapjes en drankjes én tangomuziek door Alfredo Marcucci en DJ Kees Bogaart ontbreken daarbij niet. Ook kunstcentrum Stroom, de Regentenkamer en Podium Vocale zullen van de partij zijn met een eigen programma. Zo kan men luisteren naar mediterrane poëzie- en prozavoordrachten door Yvonne Keuls, Franse chansons en mediterrane volksliedjes. Het Vredespaleis zal rondleidingen in de tuin verzorgen.
Het evenement wordt om 17.00 op feestelijke wijze geopend door wethouder van Cultuur en Financien Jetta Klijnsma in Kunstcentrum Stroom.

Voor meer informatie over het programma zie www.midzomermesnacht.nl.





Museum Mesdag