LLiNK

Mariënwaerdt geplaagd door slecht weer

Op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt hangt geen vrolijke stemming. Door de aanhoudende regen dreigt de volledige aardappeloogst te mislukken. Ook de ooievaars hebben last van het slechte weer; ze zijn nog steeds niet uitgevlogen. Wel is er een andere verrassende ontknoping. Bas Westerweel heeft wat het weer betreft meer geluk: precies tussen de regenbuien door peddelt hij in een kano door de Hollandsche Biesbosch op zoek naar bevers. Het is vroeg in de ochtend, want dan zijn ze het meest actief. Maar ze houden niet van pottenkijkers. Of het Bas lukt om een bever op zijn netvlies te krijgen zie je in LLiNK in Natura, zaterdagavond 14 juli om 18.55 op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt elke week speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en - filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl


Noot voor de redactie,