Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 160

datum: 28 juni 2007

Eerste Amersfoortse Buitenspeeldag op 14 juli

Zaterdag 14 juli is de 1e Amersfoortse Buitenspeeldag. Voor deze bijzondere gelegenheid komt Kdz! Tour! naar het evenemententerrein aan de Hamseweg. Voor kinderen van 4 t/m 12 is het een leuk, actief en educatief dagje uit! Van 10.30 tot 17.30 uur zijn er verschillende activiteiten met vijf thema's: sport & spel, cultuur, media, techniek & natuur en entertainment. De entree is gratis.

De gemeente Amersfoort organiseert deze 1e Amersfoortse Buitenspeeldag met de Stichting Welzijn Amersfoort en Kdz! Tour! Doel is het buitenspelen van Amersfoortse kinderen te bevorderen en een alternatief te bieden voor het grote aanbod van passief vermaak. Het is een stimulans voor de sportieve, educatieve en maatschappelijke ontwikkeling van de kinderen: één van de ambities van de Operatie Amersfoort Jong.

Veel activiteiten
Het activiteitenprogramma van Kdz! Tour biedt voor ieder wat wils. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders deelnemen aan de Nintendo Wii Sport Family Competitie, sjeezen op het BalanzBike Parcours en springen op de Bounce en Beats trampolines. Tevens kunnen kinderen kennismaken met de koudetechniek bij de Promo Doe Trailer! Dat is nog niet alles, kinderen kunnen ook bouwen met LEGO, klimmen en klauteren op de inflatable survivalbaan, schminken en nog veel meer.

Operatie Amersfoort Jong
Amersfoort investeert de komende jaren in jeugd van 0 tot 24 jaar. Dat is een derde van het inwonertal van de stad. Onze jeugd krijgt de ruimte om talenten te ontwikkelen en we bieden zorg voor diegenen die dat nodig hebben. Met oog voor wat de jeugd beweegt en wil, scheppen we ruimte temidden van de andere generaties.

Informatie: Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 43 51, e-mail w.wolthuis@amersfoort.nl.


---- --