Politie Gelderland-Zuid

Achtervolging na burnout

Zaltbommel, 14-07-2007 o In de nacht van vrijdag op zaterdag surveilleerde de politie in het centrum van Zaltbommel. Toen zij op de markt uit de auto stapten hoorden zij een auto met gierende banden optrekken.

Omstanders en de politie zagen een enorme rookontwikkeling bij de auto. De auto maakte een zogenaamde burnout. Hierbij zet men de auto in de achteruit om vervolgens met veel gas de auto in de eerste versnelling te zetten terwijl de auto op de handrem staat. De banden gaan dan spinnen, ze draaien met hoge snelheid op de plaats waardoor rookontwikkeling ontstaat.

De auto ging er met hoge snelheid ervandoor. De politie ging direct achter de auto aan. Zij kwamen de bewuste auto tegen bij de jachthaven en zagen dat deze niet alleen met hoge snelheid maar ook zonder verlichting reed. De politie blokkeerde de weg zodat de auto gedwongen werd te stoppen. De auto passeerde de politie via het trottoir en reed terug richting centrum. De achtervolging eindigde in de Waterstraat, waar de auto langs de kant geparkeerd werd. De politie zag twee inzittenden uitstappen en te voet richting uitgaansgebeid ervandoor gaan. Zij konden hen op de Markt staande houden.

De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Brakel is aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het bureau in Zaltbommel. Hij heeft zich als bestuurder dusdanig op de weg gedragen dat hij een gevaar op de weg was. Tegen hem is een proces verbaal opgemaakt. Hij zal aan de rechter zijn verhaal moeten uitleggen. (13)