Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( zondag 15 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; schietpartij.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond op de St. Annalaan een schietpartij plaats, waarbij niemand gewond raakte.
Omstreeks 02.00 uur kwamen diverse meldingen bij de politie binnen over een schietpartij. Ter plaatse bleek niet duidelijk wat er precies gebeurd was. De inzittenden van een personenauto zouden hierbij betrokken zijn. Eén persoon, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, vluchtte uit deze auto. Na een korte achtervolging te voet werd hij even later aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De overige inzittenden, een man en een vrouw, werden als getuige gehoord. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van deze schietpartij.

Heerlen; man beroofd van laptop.

Een 28-jarige man uit Heerlen is in de nacht van vrijdag op zaterdag beroofd van zijn tas, waarin een laptop, boeken en andere papieren zaten.

De Heerlenaar was te voet op weg naar huis toen op De Heugden in Heerlen twee mannen op een scooter hem van achter naderden. Hij kreeg een klap in zijn rug en één van de mannen wist de tas van hem af te pakken. De daders gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer is nog achter de scooter aan gerend tot aan de Eikenderweg maar verloor deze daarna uit het oog. De politie beschikt over een signalement van de mannen en de scooter.

Maastricht; dronken man rijdt tegen lichtmast aan.

Op de Keurmeestersdreef in Maastricht reed een bestuurder van een personenauto in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer tegen een lichtmast aan. Deze raakte hierbij ernstig beschadigd.
Een getuige, die de politie alarmeerde, zag dat de bestuurder van de auto na de aanrijding naar een parkeerplaats van een nabij gelegen winkelcentrum reed. Een politiepatrouille trof hier de beschadigde personenauto aan. De bestuurder, een 61-jarige man uit het Belgische Riemst, zat nog in de auto. Hij had zoveel gedronken dat hij nauwelijks aanspreekbaar was en slechts met hulp uit zijn auto kon komen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Beek en Brunssum; inbraken in supermarkt en bedrijf.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een supermarkt aan de Markt in Beek ingebroken. Batterijen, rookwaren en scheermesjes zijn uit de counter weggenomen. De daders verschaften zich toegang tot de winkel door een gat in het dak te maken.

In Brunssum op de Molenvaart wisten dieven diezelfde nacht in te breken in een automaterialenzaak. Ze namen diverse gereedschappen en automaterialen mee. De inbrekers kwamen binnen door de ramen van de toegangsdeuren te vernielen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kekrade; vechtpartij.

Aan de Nullanderstraat in Kerkrade heeft zaterdagmiddag een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij diverse personen betrokken waren.

Aanleiding voor de vechtpartij was schade aan de spiegel van een personenauto.
Deze auto is eigendom van een 39-jarige inwoner van Kerkrade. Zijn 16-jarige zoon, die de schade ontdekte, sprak hierop een 18-jarige bestuurder van een in de buurt geparkeerde auto aan. Er volgende een woordenwisseling, waarna de jongen een steen tegen de geparkeerde auto aangooide. De bestuurder is vervolgens, samen met zijn twee medepassagiers, verhaal gaan halen in het appartement van de jongeman. Een onderbuurman, die probeerde de zaak te sussen, moest dit bekopen met de vernieling van een raam van zijn appartement. Op straat ontstond een vechtpartij, waarbij geslagen werd met kettingen en riemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Maastricht; geldkistje ontvreemd bij inbraak.

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Karveelweg in Maastricht is afgelopen nacht een geldkist met inhoud ontvreemd.
Via een bewakingscamera bij de ingang van het pand is te zien dat de dader, die een bivakmust droeg, binnen kwam via een raam van de toegangsdeur. Enkele minuten later verliet hij het pand weer met de geldkist in zijn hand. De politie heeft een onderzoek naar deze inbraak ingesteld.

Landgraaf; jongen en meisje mishandeld.

Op de Rooseveltstraat in Landgraaf zijn vrijdagavond een 19-jarige jongen uit Schinnen en een 15-jarige meisje uit Landgraaf lichtgewond geraakt bij een mishandeling. Ze liepen verwondingen op in het gezicht en aan de armen. De daders, drie jongens uit Landgraaf in de leeftijd van 14, 15 en 17 jaar oud, waren bekenden van de slachtoffers. De politie heeft deze jongens later op de avond aangehouden. Er is een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van deze mishandeling.

---- --