Gemeente Buren


Fototentoonstelling Buren' van George Burggraaff in gemeentehuis

Vanaf maandag 16 juli kunt u een maand lang komen genieten van fotos van George Burggraaff van Buren in het gemeentehuis. Ziet u een foto die u bijzonder aanspreekt? Dan kunt u deze kopen!

De fototentoonstelling vindt plaats in het kader van de competitie Groenste stad en dorp van Nederland 2007 waar Buren aan deelneemt. Vrijdag 20 juli bezoekt de jury van Entente Florale het stadje Buren en haar buitengebied en beoordeelt haar op haar groenvoorzieningen. De jury bestaat uit tuin- en landschapsarchitecten, hoveniers en groenvoorzieners, gemeentelijke groenmanagers en (beleids-)medewerkers op het gebied van ruimtelijke inrichting en milieu. De jury krijgt een rondleiding langs een aantal van de mooiste plekjes in de gemeente. De juryleden worden ontvangen op het Eiland van Maurik, waar zij een indruk krijgt van de toeristische en recreatieve mogelijkheden van de gemeente, zoals de struinroutes en de vistrap. Daarna krijgt ze zicht op de diverse landschapstypen met een kijkje vanaf het gemeentehuis over het gebied. Verder brengt zij een bezoek aan Kasteel Soelen en voert de reis langs een gebied dat beheerd wordt door het Waterschap naar het stadje Buren. Hier krijgt de jury een rondleiding langs de cultuurhistorische elementen van de stad, waarna zij zich terug kan trekken voor beraad in het Marechausseemuseum.

Verkoop fotos tentoonstelling
De bekende fotograaf George Burggraaff uit Buurmalsen zegde direct zijn medewerking toe aan een expositie van een selectie van zijn mooiste fotos uit zijn eigen gemeente. Vierentwintig fotos worden op een formaat van 70 x 100 cm afgedrukt en voorzien van laminaat. Na afloop van de expositie worden de fotos te koop aangeboden, tegen een speciale Entente Florale-prijs van 125 euro.

Wilt u één van deze fotos kopen, dan kunt u een formulier invullen op het gemeentehuis en inleveren aan de balie. Als er meer belangstellenden zijn voor één foto, wordt de foto door loting aan iemand toegewezen. U ontvangt vervolgens bericht wanneer u de foto kunt komen ophalen.