Provincie Noord-Holland

Datum

16-7-2007

Onderwerp

Reconstructie N242 tussen A9 en Leeghwaterbrug maandag klaar

Katja Grevers

Maandag 16 juli bereikt de reconstructie van de N242 een grote mijlpaal. Dan is de reconstructie van de N242 tussen de A9 en de Leeghwaterbrug klaar en wordt de kruising Bestevaerstraat-Diamantweg opengesteld voor het verkeer. Dit is drie maanden eerder dan de geplande openstelling.

Om dit te vieren heeft de provincie Noord-Holland vrijdag een lunch aangeboden aan ondernemers van bedrijventerreinen Overdie en Boekelermeer. Dit als dank voor het geduld en begrip gedurende de werkzaamheden. De locatie was uniek: onder het nieuwe viaduct ter hoogte van de Bestevaerstraat.

Lunch onder viaduct Bestevaerstraat

De werkzaamheden aan dit deel van de N242 zijn in september 2005 van start gegaan, waarbij ook vrijwel direct de verbinding tussen de Bestevaerstraat en de Diamantweg aan het verkeer werd onttrokken. Een vervelende maatregel, maar een noodzakelijke, aldus projectmanager namens de provincie, Ed Puts. Puts sprak zijn waardering uit voor het begrip en geduld van de ondernemers tijdens de afgelopen twee jaar van de uitvoeringswerkzaamheden. Ook bedankte hij hen voor het meedenken tijdens de ontwerpfase, waardoor belangrijke verbeteringen zijn aangebracht.

Vervolgens nam Gijs Schot, de voorzitter van Ondernemend Alkmaar, het woord. We zijn ondernemers en positieve mensen. We kijken vooruit, niet achteruit. Ondernemers van de Boekelermeer en Overdie hebben financieel natuurlijk in moeten leveren de afgelopen twee jaar. Nu de randweg aan de oostkant klaar is, kunnen we weer geld gaan verdienen.

Het viaduct op de kruising Bestevaerstraat met op- en afritten vanaf Diamantweg en Bestevaerstraat vervangt de voormalige gelijkvloerse kruising. Hierdoor hoeft het doorgaande verkeer over de N242 niet meer te kruisen met de verbinding Bestevaerstraat Diamantweg. De verkeersdoorstroming en de veiligheid van alle verkeersdeelnemers worden daarmee aanzienlijk verbeterd. Eind februari 2008 is de reconstructie van de N242 te Alkmaar gereed. Een gereconstrueerde N242 zorgt voor een betere bereikbaarheid van dit deel van de Noordelijke Randstad.