Gemeente Roermond

Beheerstichting voor VVV Roermond

Het college van B&W heeft besloten om de VVV Roermond onder te brengen bij de beheer- stichting 'VVV winkels Roermond' i.o. Andere gemeenten in Midden-Limburg kunnen op elk gewenst moment instappen. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Op dit moment zijn twee bestuursleden bekend, te weten de heren L. Imkamp en H. Scheepers.

De promotie en marketing van de regio Noord- en Midden-Limburg wordt verzorgd door de regio-VVV Noord- en Midden-Limburg. In maart 2007 werd door de intergemeentelijke Stuurgroep R&T Maasplassen/WCL, op basis van een quick scan, de wens uitgesproken zoveel mogelijk te centraliseren. De portefeuillehouders van de gemeenten Roermond en Maasgouw hebben gekeken of dit per 1 juli 2007 via een bestaande of nieuw op te richten stichting kan worden geregeld. Deze stichting zorgt voor het beheer van de VVV-winkels. Na overleg met enkele beoogde bestuursleden voor de beheerstichting opteerde het college voor een beheer-stichting op de schaal van Midden-Limburg. Hiermee staat de mogelijkheid open om de VVV-winkels uiteindelijk te laten aanhaken aan de NV Toerisme. Bovendien kan de eigen identiteit van de regio optimaal tot zijn recht komen via de dienstverlening in de VVV-winkels. Daarmee kwam de optie voor een beheerstichting Noord- en Midden-Limburg te vervallen.

Versterking van de economie en het toeristisch product is inzet van beleid. Onder andere via promotie en evenementen wil de Gemeente Roermond de aantrekkingskracht en werkgelegen-heid van de stad en de regio bevorderen. Versterken van het bovenregionale karakter en het stimuleren van (meerdaags) bezoek zijn de voornaamste doelen. De VVV speelt hierin een belangrijke rol. Publicatiedatum: 16.07.2007 Bijgewerkt: 16.07.2007