Topsporterts en klanten rabobank eren boogerd met beklimming la plagne

16/07/2007 10:26



Rabobank Nederland



Vandaag eren topsporters en klanten van Rabobank Private Banking Michael Boogerd met een beklimming van La Plagne. Acht jaar na dato is de overwinning van Boogerd op La Plagne nog steeds de laatste Nederlandse overwinning in de Alpen. De manier waarop hij won is onvergetelijk. Omdat dit het laatste jaar is van Boogerd als profwielrenner, beklimmen gasten van de Rabobank samen met een aantal bekende Nederlandse topsporters, renners van het Rabo Pro Team, Continental Team en wielerhelden als Joop Zoetemelk en Adrie van der Poel deze berg waarop Boogerd zo magistraal won. Ook fietsen er een aantal journalisten mee. De beklimming is een ode aan de carrière van Michael Boogerd.

De beklimming van La Plagne vindt plaats tijdens de rustdag van de Tour en start in Bourg Saint Maurice. Na 10 km warmfietsen is het tijd voor een klim van 16 kilometer met 21 haarspeldbochten.

Heleen Crielaard, hoofd Sponsoring Rabobank Nederland: "In 2006 beklommen topsporters, klanten en Raborenners gezamenlijk op de rustdag van de Tour de France l'Alpe d'Huez. Vandaag tijdens de rustdag beklimmen ze La Plagne en brengen ze een ode aan Michael Boogerd. De gasten verblijven in Tignes tussen de renners die deelnemen aan de Tour de France. Dit draagt in belangrijke mate bij aan het ultieme Tourgevoel en dat is precies wat ons als sponsor van de wielersport voor ogen staat."

Onder de topsporters bekende namen als: Annemarie Thomas, Ireen Wüst, Carl Verheijen, Paulien van Deutekom, Marko Koers, Tessa van Dijk, Mischa Rook, Bas Verwijlen, Marc Wauters, Erwin Nijboer en Joop Zoetemelk. De topsporters rijden mee op uitnodiging van de Rabo Topsportdesk. Verder gaan zes begeleiders en renners van het Rabo Pro Team en Continental Team mee naar Tignes. De renners zijn: Bart Aernouts, Thomas Berkhout, Thom van Dulmen, Martijn Keizer, Steven Kruijswijk, Martijn Maaskant, Bauke Mollema, Evgeny Popov, Boy Van Poppel, Rob Ruygh, Ricardo van der Velde, Coen Vermeltfoort, Dennis Van Winden. Gastheer is Adrie van der Poel.

Het verslag van de beklimming is te zien op Rabo Sport.TV.