Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 16-07-2007

Gewapende overval

IJSSELSTEIN Zondagavond 15 juli vond er een gewapende overval plaats op de vestiging van Mac Donalds aan de Lorentzlaan.

Om 23.45 uur kreeg de politie de melding van de overval. Een medewerker van de zaak zat aan het loket en was bezig iemand in een witte bestelbus te helpen. Plotseling verscheen een in het zwart geklede man tussen de bus en het loket. Hij bedreigde de medewerker met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. Vervolgens ging de dader er te voet vandoor met onbekende buit. De dader is een man van tussen de 18 en 25 jaar oud en ongeveer 1.85 m. lang. Hij heeft een blanke of licht getinte huid en droeg tijdens de overval zwarte kleding. De politie was snel ter plaatse, maar trof de dader niet meer aan in de omgeving. Getuigen van de overval of mensen die in de omgeving iets verdachts hebben gezien, alsmede klanten die omstreeks het tijdstip van de overval daar aanwezig waren, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.

Zwembaddiefjes aangehouden

VIANEN Zondagmiddag hield een badmeester zes jongetjes aan die in het zwembad een mobiele telefoon en geld zouden hebben gestolen.

Om 14.35 uur kreeg de politie de melding van de diefstal aan Het Slijk. Ter plaatse bleken zes jongens van tussen de 10 en 13 jaar uit Vianen en Nieuwegein te zijn betrokken bij de diefstal. De telefoon en het geld was weggenomen vanaf de ligweide en werden later aangetroffen in een kluisje van de jongens. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In overleg met de ouders kijkt de politie of een alternatieve straf via bureau HALT mogelijk is.