Gemeente Zevenaar


Week 29, 16 juli tot 23 juli

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

BILDERDIJKSTRAAT EN OOSTEINDE AFGESLOTEN OP 26 EN 27 JULI

Op 26 en 27 juli zijn in Zevenaar de Bilderdijkstraat en het Oosteinde ter hoogte van huisnummer 34 - 42 afgesloten voor al het verkeer omdat er rioleringswerkzaamheden plaatsvinden. Om een goede doorstroom van het verkeer te behouden, heffen we tijdens de werkzaamheden het eenrichtingsverkeer op de P.C. Hooftstraat (tussen de Staringstraat en de Da Costastraat) op.

De werkzaamheden zijn nodig omdat er sinds kort meerdere verzakkingen in de rijbaan in de Bilderdijkstraat en het Oosteinde zijn ontstaan. Dit komt doordat de onderliggende grond met het grondwater het riool in spoelt. Omdat dit niet de bedoeling is, wordt het riool waterdicht gemaakt. Dit doen we door een kunststof kous in het riool aan te brengen. Medio volgend jaar zal vervolgens de asfaltverharding hersteld worden.

STEUNFONDS JEUGDWERK GEMEENTE ZEVENAAR

De gemeente Zevenaar heeft voor de periode 2006/2007 een Steunfonds jeugdwerk. Dit Steunfonds is bedoeld voor éénmalige initiatieven op het gebied van jeugd- en jongerenwerk. Voor 2007 is nog een bedrag beschikbaar. Verenigingen en stichtingen kunnen een subsidiebijdrage aanvragen tot en met 31 december 2007.

Wanneer u een subsidiebijdrage wilt aanvragen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:


- uw vereniging of stichting is werkzaam binnen de gemeente Zevenaar;


- de activiteit is ten behoeve van jeugd- en jongeren tot 18 jaar;


- het gaat om een éénmalig initiatief met een structureel karakter (dat niet of niet volledig wordt gesubsidieerd);


- bij de aanvraag moet een korte beschrijving en een begroting van het project ingeleverd worden.

Denkt u dat uw organisatie in aanmerking komt, dan kunt een aanvraag indienen bij de Gemeente Zevenaar, t.a.v. het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 10, 6901 AA Zevenaar, onder vermelding van "subsidieaanvraag Steunfonds jeugdwerk". Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Zevenaar 0316-595111

ONDERZOEK FUNCTIONEREN WEEKMARKT

De gemeente Zevenaar heeft het bureau Droog Trommelen en Partners een onderzoek laten doen naar het functioneren van de weekmarkt. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en besproken met de betrokken partijen. Het eindrapport kunt u hier lezen.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:

De weekmarkt in Zevenaar geniet nog steeds alom waardering van de consument. Met name de prijs-kwaliteitverhouding en het assortiment worden als sterke punten van de markt genoemd. Ook de kooplieden geven in meerderheid aan nog voldoende omzetperspectief te zien;

Als minpunt worden door de consument en de koopman de bereikbaarheid van de markt en het ontbreken van voldoende stallingsmogelijkheden voor de fietsers genoemd. De gemeente is bezig de bestaande parkeercapaciteit in en rondom het centrum uit te breiden (o.a. staat er een bouw van een parkeergarage gepland). Daarnaast zal de gemeente bekijken of er extra fietsenstallingen tijdens de markt geplaatst kunnen worden.

De passantenstromen geven aan dat de meeste bezoekers de hoofdroutes volgen waar de standplaatsen voor de food-sector zijn geplaatst. De gemeente wil bekijken of de huidige opstelling zodanig kan worden aangepast dat de non-foodsector meer kan profiteren van de passantenstromen.

Uit de ondernemersenquête blijkt dat gedurende de periode van 18.00 tot 20.00 uur ongeveer 20 % van de omzet wordt gehaald. Gezien deze uitkomsten heeft de gemeente besloten de sluitingstijd niet te vervroegen.

Samen met de ondernemersvereniging en de vertegenwoordiging van de ambulante handel worden plannen opgesteld om de kwaliteit van de markt verder te verbeteren. De gemeente bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan dit onderzoek.

OPENINGSTIJDEN ZWEMBADEN ZOMER 2007

Kijk www.lentebad.nl voor de openingstijden tijdens de zomervakantie. De Breuly is tot en met 2 september dagelijks geopend van 10.30 - 18.00 uur

Tarieven:

Dagkaart EUR 2,10

10 Badenkaart EUR 16,80

Kinderen t/m 2 jaar gratis

DE BREULY ZEVENAAR, Ooysedijk 6, 6905 DS Zevenaar, telefoon: 0316-523475