Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 16 juli 2007

Parade onderweg naar Utrecht

met aan boord premières en andere juweeltjes

Rondreizend theaterfestival de Parade breekt vandaag en morgen haar tenten af in Den Haag en vervolgt haar weg richting Utrecht. Donderdag laat het Flying Festival, onderdeel van de Parade, de stad weten dat het Moreelse Park vanaf vrijdag 20 juli tien dagen lang verandert in een cultuurstraat vol theater, dans, muziek én lekker eten en drinken.

Zonneregen
Met een bezoekersaantal 37000 is Den Haag succesvol verlopen. Er zijn iets minder bezoekers geweest dan vorig jaar, toen er geen enkele bui is gevallen en er 38000 mensen het Westbroekpark kwamen bezoeken. Met name de Kinderparade is dit jaar erg druk bezocht; zondag 8 juli was een recorddag met in totaal 6200 bezoekers. Ook de premières in Den Haag zijn goed ontvangen. Deze nieuwe pareltjes, zoals Tucht van Carver Special Edition, de Ashton Brothers en De Stratemaker Op Zee reizen nu ook mee naar Utrecht.

Speciaal voor Utrecht
Geheel nieuw in de Domstad is de nieuwe voorstelling Die Space, de eerste internet community voor overledenen van de groep PIPS:lab, vorig jaar een doorslaand succes. Leon Giesen heeft speciaal voor Utrecht samen met Leon Verdonschot (popjournalist van het jaar 2006) een voorstelling gemaakt welke alleen in deze stad te zien is. Beide artiesten wonen in Utrecht en spelen op een unieke locatie: de backstage van de Parade. Joeri Vos en Eric de Vroedt zetten met De Sjoerd Vollebregt Show een scherpe satire neer over het moderne (bedrijfs)leven en De Jongens, vorig jaar de prijswinnaar voor beste 'parademakers-act', staan met Onder Constructie. Ook Patent, een interactief octrooibureau van theatergroep Adapt en de voorstelling Goeie Grutten (V.I.P. Magic) staan voor de eerste in het Utrechtse park. De Statemaker Op Zee beleeft op zaterdag 21 juli haar officiële première op de Parade.

Bijzondere plekjes
Naast het gebruik van de backstage staan er meer voorstellingen op bijzondere plekken. De voorstelling Design God van Space speelt zich af in het miniradje La Moulina, het schooltje wordt gebruikt als theater en in het geheel nieuwe Lightbuilding kunnen bezoekers filmpjes bekijken van studenten, geselecteerd door de Parade, de Volkskrant en het Nederlands Film Festival.

Tournee Parade 2007:
21 juni - 1 juli Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi) 6 - 15 juli Den Haag, Westbroekpark 20 - 29 juli Utrecht, Moreelsepark 3 - 19 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark

Kaarten voor het festival zijn ook online te bestellen via www.deparade.nl.

Aan de redactie:
Voor meer informatie, de programmakrant en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Mobile Arts
Eefje Colsen / Matthijs van Burg
Weverssingel 36
3811 GK Amersfoort

E. eefje@mobilearts.nl 06 - 26710661 E. matthijs@mobilearts.nl 06 - 43078711
W. www.deparade.nl

Directie en management van Mobile Arts zijn beschikbaar voor interviews. Wij verzoeken u vriendelijk bij publicatie contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank.

De Parade komt voort uit de Boulevard of Broken Dreams en wordt geproduceerd door Mobile Arts. Parade Rotterdam maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals.