Ingezonden persbericht


Persbericht

GOLFEN IN EEN ZWEEM LAVENDEL, ZWEMMEN IN DE OLIJFBOOMGAARD

VERNIEUWD CLUB MED DORP OPIO 'STRÁÁLT',
DE HELE ZOMER LANG

Amsterdam, juli 2007 - Deze zomer heropende Club Med na een indrukwekkende renovatie het Clubdorp Opio in Provence. De Franse binnenhuisarchitect François Champsaur restaureerde dit Clubdorp tot een harmonieus en stijlvol vakantieverblijf; het toppunt van Provençaalse schoonheid temidden van de olijfbomen en de Méditerranée. De geur van dennen en lavendel. De ambiance van ruimte en rust. En tussen al het relaxen door volop gelegenheid voor activiteit. Club Med directeur Nederland Nico Bleichrodt: "Opio straalt als nooit tevoren."

Ruimte, licht en "couleur locale"
De herinrichting, die 27 miljoen euro heeft gekost, heeft een werkelijke metamorfose opgeleverd. Meer ruimte, fraaie lichtinval, een ruime receptie, topklasse restaurants, drie nieuwe bars en overal gebruik van de meest hoogwaardige materialen. De 443 comfortabele Clubkamers in Opio zijn ingericht op zijn Zuid-Frans met natuurlijke materialen en kleuren uit de regio; verschillende lavendeltinten vormen er een prachtige combinatie met de warme, dieprode kleuraccenten, die gebruikt zijn voor het meubilair. Ook zijn er familiekamers met een tussendeur en comfortabele suites die over een apart privé terras beschikken.

Baby Club Med en Circusschool met vliegende trapeze Opio is een familiedorp. Zo is er naast dagelijks entertainment voor jong en oud een Baby Club Med waar de allerkleinsten - 4 tot 24 maanden - onder professionele begeleiding de hele dag door aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen. Voor kinderen van 2 tot 18 jaar zijn er op maat gesneden activiteiten inclusief een circusschool met vliegende trapeze! Bleichrodt stipt ook graag de nieuwe hypermoderne wellness faciliteiten aan. Zo is er het nieuwe Club Med feng shui schoonheidscentrum dat een facelift heeft ondergaan, compleet met Romeins bad en maar liefst zeven behandelkamers voor schoonheidsbehandelingen en massages. Het toppunt van relaxen tref je aan in de olijfboomgaard, waar je in het zwembad - met overloop - heerlijk kunt genieten van de rust om je heen en het uitzicht op zee en de 9-holes golfbaan.

'Modern, gastvrij en super stijlvol'
Club Med zoekt het hoger op in de markt. Zo zijn er de afgelopen jaren tal van Clubdorpen gemoderniseerd, waaronder dit Clubdorp Opio in Zuid Frankrijk. Nico Bleichrodt, directeur van Club Med Nederland: "De locatie dichtbij Nice, vlak bij de bekende parfumstad Grasse, het pittoreske kunstenaarsdorp St.-Paul de Vence en de schitterende kust, bieden een perfecte combinatie voor een onvergetelijke vakantie. Het Clubdorp ligt op een eigen park waar je de hele dag lavendel aroma om je heen hebt. Het park beschikt over 46 hectare en ligt tussen oeroude olijfboomgaarden en steeneiken, in een van de mooiste plekken van de Provence".

Club Med staat voor Club Méditerranée. Onder die naam startte de Vlaamse sportman Gerard Blitz in 1949 een luxe vakantieformule met veel aandacht voor sportieve activiteiten. De organisatie heeft sindsdien een stormachtige groei meegemaakt. Uniek is de all-inclusive formule, waarbij gasten in een vaste prijs niet alleen hun verblijf betalen, maar ook alle activiteiten, de exquise maaltijden en vaak ook alle drankjes. Clubdorpen verrezen overal ter wereld en sinds de jaren tachtig kun je zelfs vakantie vieren op een imposant luxe zeilschip, de Club Med 2. De laatste jaren staan in het teken van een hernieuwde en grootschalige upgrading van het - in Parijs beursgenoteerde - merk. Club Med bezit na bijna zes decennia groei, nu over meer dan 80 Clubdorpen in alle werelddelen en G.O® (gentil organisateurs, ofwel medewerkers) met 100 nationaliteiten en 30 voertalen. Club Med kan zich met recht de grootste sportschool ter wereld noemen; er zijn maar liefst 60 verschillende takken van sport te beoefenen. De nieuwe en vernieuwde Clubdorpen zijn alle voorzien van de modernste faciliteiten, een keuken van ongekend hoog niveau en een ruime keuze uit sportieve -, culturele - en kinderevenementen. Voor meer informatie zie: www.clubmed.com



Ingezonden persbericht