Gemeente Utrecht

Nieuwbouw Zwembad Fletiomare

Aan de rand van het Rijnse Park, aan de Burgemeester Middelweerdbaan in Leidsche Rijn, wordt een duurzaam en milieuvriendelijk zwembad gebouwd. Het wordt de vervanger van het huidige Zwembad Fletiomare, dat inmiddels te klein is voor de toestroom van leskinderen en andere zwembadbezoekers. Op dinsdag 17 juli aanstaande geeft sportwethouder Harm Janssen het startsein voor de nieuwbouw.

Het huidige zwembad is voor een deel gebouwd in 1971 en het wedstrijdbad in 1976. Dus om in de toekomst aan alle gestelde eisen te voldoen is nieuwbouw noodzakelijk. Tijdens de bouw gaan de activiteiten in het huidige zwembad gewoon door. De verwachting is dat eind 2008, begin 2009 de eerste zwemmers terecht kunnen in het nieuwe Zwembad Fletiomare, dat naast het huidige zwembad wordt gebouwd.

De nieuwbouw bestaat uit 3.600 m2 functionele ruimte. Er is plaats voor een baby-peuter-kleuterspeelbassin. Ook komt er een doelgroepenbad (met het nieuwste type beweegbare bodem) en een wedstrijdbad. Beide baden zijn 15 x 25 meter en voorzien van aanpasbare water- en luchttemperatuur. Er worden technische oplossingen voor het terugdringen van nagalmtijd en chloorlucht aangebracht. Zwem- en waterpoloclub "Watervlo", die traint en wedstrijden houdt in het huidige zwembad, kan er een clubruimte huren. Verder is er plaats voor bijvoorbeeld horeca en kantoren voor het personeel.

Gemeente Utrecht bouwt het nieuwe zwembad samen met Koppert+Koenis Architecten, ABM Amersfoort, Hellebrekers technieken Nunspeet en KWB uit Boxtel.

Noot voor de media
De officiële start van de bouw vindt plaats op dinsdag 17 juli 2007, om 16.00 uur. Locatie: parkeerplaats van het bouwterrein. De ingang is via de Burgemeester Middelweerdbaan in De Meern, naast het huidige zwembad Fletiomare. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Dianne Westerink, Telefoon: 030 2861015. Voor meer informatie over de nieuwbouw van Zwembad Fletiomare kunt u ook contact opnemen met mevrouw M. Meininger, Bouw-, en installatietechnisch beheer Sportaccommodaties, Gemeente Utrecht, Telefoon: 030 286 2827.