Persberichten Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht, 17-07-2007

Verkeersongeval letsel

BUNNIK Maandagochtend ontstond een aanrijding op de Provinciale weg tussen Bunnik en Utrecht. Een bromfietser en een automobiliste raakten gewond.

Om 09.05 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse bleek dat een 28-jarige vrouw uit Ede met haar auto in de richting van Utrecht reed. Bij de oversteekplaats ter hoogte van de Achterdijk reed zij een bromscooter aan die op dat moment overstak. Volgens getuigen had het fietsverkeer op dat moment groen licht. De bestuurder van de scooter, een 41-jarige man uit Utrecht, kwam op het wegdek terecht. De vrouw uit Ede kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste vervolgens nog op een tegemoetkomende auto. De bromfietser gleed na zijn val ook onder deze tegemoetkomende auto.

De brandweer heeft het slachtoffer onder de auto vandaan gehaald, waarna hij met onbekend letsel naar het UMC kon worden vervoerd. Ook de bestuurder van de tegemoetkomende auto, een 62-jarige vrouw uit Hersenen, raakte gewond. Zij liep een gebroken sleutelbeen op en is voor behandeling vervoerd naar het Diakonessen ziekenhuis. De 28-jarige vrouw uit Ede liep geen letsel op. Zij is gehoord op het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De Provinciale weg is tot 11.45 uur afgesloten geweest.

Jonge vandalen aangehouden

ZEIST Maandagavond hield de politie op een sportterrein aan de Blikkenburgerlaan drie 15-jarige jongens aan die bezig waren met vernielingen.

Een alerte getuige meldde om 21.30 uur dat jongeren de dug-out vernielden. De politie kwam ter plaatse. Daar troffen agenten de jongens uit Zeist aan terwijl zij tegen een schuurtje liepen te trappen. De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de jongeren zijn geïnformeerd. In overleg met justitie zal worden gekeken naar een passende straf.