Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 17 juli

* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
Personeel van de Zeehavenpolitie hield maandagmiddag rond kwart voor zeven een 41-jarige inwoner uit Vlaardingen aan die op heterdaad betrapt was bij de diefstal van koper. De man, werkzaam op een schip, had bij het verlaten van het schip de aandacht op zich gevestigd door de manier waarop hij liep. Toen hij door beveiligingspersoneel werd gevisiteerd bleek hij een laskabel om zijn middel te hebben en verschillende stukken koper in zijn zakken mee te dragen. Hij werd direct op de Professor Gerbrandyweg aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze stelt een nader onderzoek in naar deze diefstal.


* BROMFIETSER VERONGELUKT
Een 26-jarige inwoner uit Ridderkerk is maandagavond rond kwart over vijf verongelukt toen hij met zijn bromfiets tegen de pilaar van een viaduct reed. Het slachtoffer reed over het fietspad van de Vondelingenweg in de richting van het Groenendijkviaduct. Door nog onbekende oorzaak is de man met zijn bromfiets in de berm geraakt en frontaal tegen een pijler van het viaduct gereden. Hij overleed kort na de botsing. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een sporenonderzoek verricht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE INBRAAK SUPERMARKT AAN

BERGSCHENHOEK - Politiemensen van de regio Haaglanden hebben dinsdagochtend een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan De Vlashoeck in Bergschenhoeck. In de nacht van maandag op dinsdag meldde een getuige dat er was ingebroken in de supermarkt en dat zij een aantal mannen ervandoor zag gaan. Ter plaatse bleek dat een ruit was ingegooid en dat de inbrekers een hoeveelheid sigaretten hadden buitgemaakt. Politiepersoneel van het district Noord stelde direct een onderzoek in en hield, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Noordeindseweg een auto staande. De inzittenden bleken echter niets met de inbraak de te maken. Enige tijd later zette politiepersoneel van de regio Haaglanden de achtervolging in bij een auto die met hoge snelheid over de A12 ter hoogte van Zoetermeer reed. Nadat de bestuurder de auto had stilgezet, vluchtten de inzittenden. Eén van hen, de 19-jarige man uit Den Haag, werd na enige tijd aangehouden toen hij uit een tuin kwam lopen. In de aangetroffen auto werden sigaretten aangetroffen. De recherche van het district Noord zet het onderzoek voort.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
Politiepersoneel van district Zuid hield maandagmiddag een 35-jarige Rotterdammer aan die op het Metroplein personeel van de RET en politiepersoneel bedreigde. Rond kwart voor zes werd de man aangesproken op het feit dat hij met een foutieve kaart reisde en dat hij rookte op het perron. Hierop ontstak de man in woede en bedreigde RET-personeel met theelepels die tot vlijmscherpe messen waren geslepen. Gealarmeerd politiepersoneel probeerde de man, die buiten zinnen was, aan te houden waarop de verdachte een politieman verwondde met een 'Kendo-zwaard' ( een bamboestok met een handvat). Hierdoor liep de politieman een wond op aan zijn arm. Met behulp van pepperspray werd de verdachte vervolgens overmeesterd en ingesloten. Door de benadeelden werd aangifte gedaan.


* MAN 'VANGT' SPEELGOEDKROKODIL; BUURTBEWONERS ALARMEREN POLITIE

RHOON - Dinsdagmiddag meldde een vrouw dat een bewoner van de Wilgenhoven een krokodil van ongeveer een meter lang had gevangen en mee zijn woning had ingenomen. Haar kinderen en een buurman hadden de krokodil ook op straat in levende lijve gezien. De politie stelde rond één uur een onderzoek in omdat het wel is toegestaan om sommige krokodillen in huis te hebben, maar niet om deze buiten te laten. Na een onderzoek in de woning, werd alleen een speelgoedkrokodil aangetroffen. Nadat enige tijd later de bewoonster naar het politiebureau kwam, bleek dat de bewoners alleen de speelgoedkrokodil hadden gezien. De zoon van de bewoonster had deze voor zijn verjaardag gekregen en er de hele dag mee buiten gespeeld.