Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


17 jul 2007

Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit introduceert Keurmerk Vaartuigbeveiliging

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) heeft het Keurmerk Vaartuigbeveiliging geĂŻntroduceerd. Met het keurmerk kunnen vaartuigbezitters zich beter tegen diefstal en inbraak beschermen.

De schadelast door inbraak uit en diefstal van vaartuigen blijft een zorg voor verzekeraars. Daarom heeft het VbV, na een intensieve voorbereiding met verzekeraars, leveranciers, politie, brancheorganisaties en andere betrokkenen, het Keurmerk Vaartuigbeveiliging gelanceerd. Het keurmerk richt zich in eerste instantie op alarm- en volgsystemen. Mechanische beveiliging (kabels en sloten) wordt naar verwachting eind 2007 ook onder het keurmerk gebracht.

Een College van Deskundigen heeft de eisen ontwikkeld die aan de beveiligingsproducten en inbouwbedrijven worden gesteld. Deze eisen worden door het college beheerd en door ECB Nederland BV in licentie uitgevoerd. Het College van Deskundigen bestaat uit verzekeraars, HISWA, ANWB, politie, de Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland en het Watersportverbond.

De regelingen, de goedgekeurde producten en de erkende bouwbedrijven worden binnenkort op de website van het VbV gepubliceerd.