Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 17 juli 2007

Maastricht; brandstichting in lift

Onbekenden hebben dinsdagmorgen rond 05.10 uur brand gesticht in een lift van een flat aan het Bassin in Maastricht.

Niemand raakte gewond en de schade bleef beperkt tot een gesprongen spiegel en een geblakerde liftwand.

Een bewoonster rook een brandlucht, ging op onderzoek uit en ontdekte dat er een brandje was in een lift. Doordat de vrouw het vuur met water snel wist te blussen, werd erger voorkomen. Vermoedelijk heeft er in de lift brandbaar materiaal gelegen, dat door de dader of daders inbrand is gestoken.

De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Berg en Terblijt; met drugs in gestolen auto

De politie heeft maandagmiddag twee personen aangehouden die een kleine hoeveelheid drugs bij zich hadden en in auto reden die waarschijnlijk gestolen was.

De personen zijn twee inwoners van Charlesville (F) van 20 en 26 jaar. De mannen hadden 2 gram heroïne bij zich. Bij controle van het voertuig bleek dat dit in Frankrijk gestolen, verduisterd of geheeld was.

Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Heerlen; verzet van dronken automobilist

De politie heeft maandagavond op de Ganzeweide in Heerlen een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

Op zeker moment is de man het trottoir op gereden en vervolgens een terrein op gerend. Daar werd hij onder hevig verzet aangehouden. Bij de aanhouding maakten de agenten gebruik van pepperspray.

De man werkte uiteindelijk mee aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,1.

Tegen de Heerlenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; softdrugs vermoedelijk aanleiding overval

In de nacht van maandag op dinsdag hebben twee tot nu toe onbekende personen een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Wilhelminastraat in Hoensbroek.

Bij deze overval raakte niemand gewond. De 32-jarige bewoner en een 27-jarige vrouw uit Hoensbroek, die in de woning aanwezig waren, zijn door de politie aangehouden, omdat er in de woning twee inrichtingen voor de hennepteelt en ruim 4 kilo hennep en hennepafval werden aangetroffen.

Aanvankelijk was het onduidelijk wat er in het pand was gebeurd. De man en de vrouw spraken alleen over twee mannen met een vuurwapen, die hadden aangebeld en hen hadden bedreigd.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de overval.

Eygelshoven; auto in brand gestoken

Onbekenden hebben dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur een auto in brand gestoken die geparkeerd stond bij een woning aan de Bockhoutstraat in Eygelshoven.

De daders vernielden de ruit van het bestuurdersportier en staken vervolgens brandbaar materiaal in brand. Buurtbewoners zagen kans het vuur met water te blussen. Zij werden daarbij geholpen door agenten met enkele brandblussers.

De schade aan de auto was aanzienlijk.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --