Dienstenbond CNV

Nieuws

17 juli 2007

Waarheen met de CAO Wonen?

Door: J.Warnaar

Eind dit jaar loopt de CAO voor de Wonenbranche weer af. CNV Dienstenbond verwacht stevige onderhandelingen over een nieuwe CAO. Daarom vragen we u en uw collegas een enquête in te vullen, zodat we goed weten hoe u over bepaalde onderwerpen denkt.

Ondanks het feit dat de huidige CAO voor 2 jaar was gesloten, zijn we alweer toe aan onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor de Wonenbranche. Het lijken wederom stevige onderhandelingen te worden. CNV Dienstenbond wil zich op een goede manier voorbereiden op deze onderhandelingen en wil je daarom vragen bijgaande enquête in te vullen. Ook willen wij je vragen de andere exemplaren van de enquête die u bijgaand aantreft aan collegas te geven met het verzoek die in te vullen en aan ons terug te sturen. Zo krijgen we ook een beeld hoe niet-leden over de onderwerpen denken.

Op grond van de uitkomsten van de enquête en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond zullen wij vervolgens met de kadergroep voorstellen maken voor een nieuwe CAO Wonen. We verwachten dat de onderhandelingen in oktober zullen gaan beginnen. Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Dus vul de enquête in voor uiterlijk zaterdag 1 september!

CNV zoekt versterking van de kadergroep
Dit voor jaar hebben wij een oproep gedaan aan leden om zich te melden als zij mee willen denken bij de totstandkoming van de nieuwe CAO, informatie willen verspreiden of knelpunten binnen hun bedrijven willen melden. Hier heeft een groot aantal mensen op gereageerd en de kadergroep is in juni inmiddels bij elkaar geweest. Tevens heeft de kadergroep een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze enquête. Versterking kunnen we echter altijd gebruiken. Qua tijd gaat het om ongeveer 5 of 6 vergaderingen per jaar, met name rond de CAO-onderhandelingen en daarnaast regelmatig e-mail of telefonisch contact. Dus als je geïnteresseerd bent in de totstandkoming van de nieuwe CAO Wonen en u wilt daarbij betrokken zijn, dan kunt u zich bij ons melden.

Feestje?
Voor de tweede keer in successie wordt exclusief voor iedereen die werkt in de wonenbranche, medewerkers en ondernemers, het Woonwereldfeest georganiseerd. Niet zomaar een feest, maar een uniek festijn om collegas en branchegenoten te ontmoeten. Speciaal voor deze avond wordt het Event Centre Aalsmeer omgetoverd tot een grote Woonwereld. Het Woonwereldfeest wordt gehouden op zaterdag 3 november. Vraag aan je baas of het niet leuk is om met het hele bedrijf naar het feest te gaan. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je ook individueel kaartjes kopen. Deze kaartjes kosten 20,- per stuk, maar zijn inclusief parkeren, eten en drinken. CNV Dienstenbond heeft voor 50 leden 25% korting geregeld, zodat je voor 15,- naar binnen kan. Je hoort later nog hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen, maar reserveer de avond van 3 november in ieder geval in je agenda, want dit feest wil je niet missen!

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ).

P.S. Vraag uw collega de enquête in te vullen!