Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeente wil aantal OK-punten uitbreiden.

Een OK-punt is te herkennen aan het verlichte uithangbord met het OK-logo. De komende jaren moet het aantal OK-punten in Charlois worden uitgebreid tot 100 in 2010. Dit jaar nog moeten er in Charlois 20 OK-punten zijn. Dat vindt het dagelijks bestuur van de deelgemeente.

Bij een OK-punt kunt u terecht als u getuige of slachtoffer bent van straatgeweld of als u zich bedreigd voelt op straat. OK-punten zijn openbare gebouwen zoals horecavestigingen, winkels of wijkgebouwen waar een veilige haven wordt geboden, vaak ook in de avonduren. Bij een OK-punt kunt u uw verhaal kwijt en krijgt u hulp.

Training

Voordat een organisatie OK-punt kan worden, moeten medewerkers de OK-training volgen. Zij leren omgaan met situaties die zich kunnen voordoen in de praktijk en hoe een slachtoffer zich voelt. Bij goede afronding van de training ontvangt de cursist een OK-diploma en het OK-punt een certificaat. Dit is voorzien van een unieke aan het systeem van de meldkamer van de politie gekoppelde code. Als deze wordt genoemd bij het bellen van 1-1-2 verschijnen de adresgegevens van het OK-punt daar op de monitor. De politie weet dan dat het om een serieuze melding gaat. U herkent een OK-punt aan het ronde OK-logo. OK-punten zijn een initiatief van de Rotterdamse Stichting Meld Geweld.

Bestuursprogramma

In het bestuursprogramma 2006-2010 van de deelgemeente is opgenomen dat het aantal OK-punten verhoogd moet worden om het sociale veiligheidsniveau in de wijken te vergroten. Op dit moment zijn er in Charlois twaalf locaties.Het is de bedoeling, dat dit aantal dit jaar uitgroeit tot 20. In 2008 moeten er 30 nieuwe OK-punten bijkomen. Uiteindelijk is het doel om in 2010 honderd locaties in heel Charlois te hebben waar OK-punten gevestigd zijn.

Een OK-punt is te herkennen aan het verlichte uithangbord met het OK-logo aan de gevel.

Op dit moment telt de deelgemeente Charlois twaalf OK-punten:


· Café Charlois, Katendrechtse Lagedijk 300b


· Café Het Nieuwe Concert, Zuidhoek 1


· De Gastronoom, Metroplein 18


· Tankstation Quick Service Kievit, Slinge 244


· Wijkgebouw Larenkamp, Slinge 303


· Stadstoezicht Maastunnel, Charloisse Hoofd 27


· Stadstoezicht Zuidplein, Pleinweg 200


· Wijkgebouw Middelburgt, Plein 1953 nr. 191


· Roteb Vaerhorst, Vaerhorst 4a


· Roteb Brielselaan, Brielselaan 226 228


· Roteb Albatroslaan, Albatroslaan 68


· Lounge restaurant Sultan, Zuidplein 109

Meer informatie, ook over andere OK-punten in de stad, vindt u op www.meldgeweld.nl

Interesse?

Heeft u een horeca-onderneming, een winkel of een ander openbaar gebouw, bij voorkeur een waar ook s avonds mensen zijn, en heeft u interesse om OK-punt te worden? Dan kunt u contact opnemen met deelgemeente Charlois, Sofyan Ben-Koubia, tel. 010 410 74 89, e-mail: s.ben-koubia@charlois.rotterdam.nl of bij Stichting Meld Geweld, tel. 010-425 31 77, e-mail: info@meldgeweld.nl