Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 17 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 17-07-2007 o Met: drugs in woning, toeval en vrouwenhandel

Drugs in woning

Edam, vrijdag 13 juli 2007, 11:25 uur.

De politie heeft in een woning aan de Twiskepolder naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van verdovende middelen. De drugshond snuffelde een flinke hoeveelheid geld en verdovende middelen bij elkaar. Ook reageerde de hond op een vat waar een grote hoeveelheid henneptoppen bleek te zitten. De drugs en het geld werden in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in. Er werden nog geen aanhoudingen verricht.

Toeval

Purmerend, maandag 16 juli 2007, 17:34 uur.

Politieagenten op de fiets hielden op de Wheredijk een 21-jarige man en een 16-jarig meisje aan als verdachten van diefstal of van heling. De man reed op een fiets en het meisje op een bromfiets terwijl beide voertuigen als gestolen te boek stonden. Het tweetal werd met een politieauto overgebracht naar het bureau. Terwijl de bikers bij de gestolen voertuigen stonden te wachten op een busje werden zij aangesproken door een 43-jarige Purmerender. De man begon luidkeels te klagen en te roepen dat de agenten zijn fiets eens moesten gaan zoeken. Vervolgens zag een voorbijganger dat de luidruchtige man op een fiets zat die een maand eerder van hém was gestolen. Toen hij de agenten hierop attendeerde werd de verdachte aangehouden en ook naar het politiebureau gebracht.

Vrouw gewond

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een bestuurster van een snorfiets gewond is geraakt toen zij op de Ds. Baxstraat tegen een auto aan reed. De automobilist kwam uit de richting van de Peperstraat en de vrouw kwam, voor hem van links, uit de Klaas Katerstraat. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde trauma helikopter vertrok direct na de landing omdat inzet van het team niet nodig bleek.

Vrouwenhandel

Landsmeer, maandag 16 juli 2007.

De politie heeft vier uit Oost-Europa afkomstige personen van 19 tot 24 jaar oud aangehouden als verdachten van vrouwenhandel. Op de Rondebreek wist een 18-jarige vrouw uit Roemenië zaterdag aandacht te trekken van buren en duidelijk te maken dat zij zat opgesloten. De buren bevrijdden haar en belden de politie. De vrouw vertelde dat zij naar Nederland was gekomen om in de horeca te werken. Zij kwam er achter dat men haar in de prostitutie wilde laten werken en probeerde daarom uit haar kamer te ontsnappen. De politie stelde een onderzoek in en kon het viertal, twee mannen en twee vrouwen, later in de woning in Landsmeer aanhouden. De verdachten werden in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld

Zaandam, dinsdag 17 juli 2007, 12:06 uur.

De politie heeft een 42-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van mishandeling. Agenten troffen op de Czarinastraat bij de parkeergarage na een melding een bebloede 23-jarige vrouw uit Oost-Europa aan. De vrouw vertelde dat zij door een man met een metalen stang van een stofzuiger op haar neus was geslagen. Ongeveer tegelijkertijd kwam een man met een stofzuigerstang in zijn hand aan de politiepost vertellen dat hij de vrouw had geslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en de man wordt verhoord.

Laatst gewijzigd 17-07-2007 15:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |