ABVAKABO FNV

Mogelijke aansluiting ANBO nader onderzocht

Sinds enige tijd is er sprake van mogelijke aansluiting van ouderenbond ANBO bij de vakcentrale FNV. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de wensen van leden.

Als de aansluiting van de ANBO bij de FNV doorgaat, verandert er mogelijk iets in het lidmaatschap van de leden. De leden van de ANBO worden met de aansluiting automatisch lid van de FNV. Maar oudere leden van de vakbonden zijn niet automatisch lid van de ANBO. Dit is geheel vrijwillig. Door middel van het ledenonderzoek willen wij inventariseren welke wensen er leven onder leden over het lidmaatschap, welke varianten er allemaal mogelijk zijn en welke consequenties dit heeft voor FNV, ANBO, de bonden en de leden.

De FNV vindt het belangrijk om hierover de mening van leden te horen. Daarom wordt er een groot onderzoek onder leden gehouden. Half juli verstuurt de FNV een vragenlijst aan 10.000 leden, met vragen over de dienstverlening van de FNV en de ANBO, kosten rond het dubbellidmaatschap en de standpunten op het gebied van ouderenbeleid. Met een aantal van deze leden wordt hierover verder gesproken in groepsgesprekken. Eind augustus wordt de uitslag verwacht.

Meer over het onderzoek staat in de FNV-nieuwsbrief van 5 juli 2007.