17/07/2007 17:34



Acompania



Persbericht
Haarlemmermeer inclusief Schiphol bij Veiligheidsregio Kennemerland Minister bekrachtigt besluit

Haarlem, 17 juli 2007 - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid op 29 juni j.l. gevraagd een oordeel te geven over de vraag of er voldoende waarborgen zijn voor een verantwoorde overgang van de gemeente Haarlemmermeer naar de regio Kennemerland per 1 januari 2008. Op grond van de uitkomsten van het rapport van de Inspectie heeft minister Ter Horst de HulpverleningsDienst Kennemerland opdracht gegeven om onverkort door te gaan met de voorbereidingen voor de Territoriale Congruentie regio Kennemerland. Dat betekent dat zij het besluit heeft bekrachtigd dat de gemeente Haarlemmermeer, inclusief Schiphol voor wat betreft de Brandweer en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) per 1 januari 2008 wordt overgedragen van de regio Amsterdam en Omstreken aan de Veiligheidsregio Kennemerland.

De minster zegt in de brief waarin ze haar besluit kenbaar maakt onder meer: "Ik heroverweeg het kabinetsbesluit van maart 2006 niet, gelet op het door de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid uitgevoerde onderzoek. De bevindingen van de IOOV indiceren dat het verantwoord is het genoemde kabinetsbesluit uit te voeren en daarmee de voordelen van een territoriaal congruente indeling op korte termijn te incasseren".

De voorzitter van de HulpverleningsDienst Kennemerland en burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders zegt: "We gaan door op de ingeslagen weg. Ik ben er trots op dat het ons in relatief korte tijd gelukt is om op een hoger plan te komen. We gaan er voor zorgen dat we op 1 januari de risico's die Schiphol met zich mee brengt aankunnen. Naast het opleiden en oefenen zullen we de komende tijd ook de interregionale samenwerking intensiveren".

De HulpverleningsDienst Kennemerland gaat met haar samenwerkingspartners van Amsterdam en Omstreken en de gemeente Haarlemmermeer de rest van het jaar implementeren wat er is voorbereid. De implementatiefase zal in het teken staan van oefenen, testen en opleiden. De partners hebben een gezamenlijk doel: zorgen dat de burger bij ongevallen en rampen zo goed en zo snel mogelijk hulp krijgt. Daar staan we voor!
---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Anya Terpstra T 06 543 73 665 of T 023 5159500 aterpstra@hdk.nl