Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 14 juli 2007 070714R

Eerste wandeldag Vierdaagse in het teken van kankerbestrijding

Marathonzwemster Edith van Dijk en Maureen Peters zijn dinsdag 17 juli de speciale gasten van burgemeester Thom de Graaf. Maureen Peters (10) wordt behandeld in het Kinder Oncologisch Centrum (KOC) van het Nijmeegse UMC St. Radboud. Edith van Dijk is ambassadrice van KiKa (Kinder Kankervrij), een organisatie die kinderkankercentra steunt, waaronder het KOC in Nijmegen.

Edith van Dijk is Nederlands succesvolste langeafstandszwemster aller tijden. In 2003 zwom ze in iets meer dan 9 uur het Kanaal over. In 2005 werd ze verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Maureen Peters (10) uit Stokkum wordt behandeld in het KOC. Maureen vindt het erg jammer dat ze vanwege haar ziekte dit jaar de avondvierdaagse moest laten schieten. Ze hoopt ooit de grote Vierdaagse van Nijmegen te lopen als ze helemaal genezen is. Burgemeester de Graaf zal haar samen met Edith van Dijk een kijkje achter de schermen van de Vierdaagse bieden.

Langs het parcours zullen de burgemeester, Edith van Dijk, Maureen Peters en haar moeder de 120 deelnemende ambtenaren en wethouder Hannie Kunst aanmoedigen. Zij laten zich sponsoren door collega-ambtenaren en het Nijmeegse bedrijfsleven; de opbrengst van deze sponsoring gaat naar Kika.

Het programma zal worden afgesloten met een bezoek aan het KOC, waar verslag zal worden gedaan van de dag aan de patiëntjes die daar nu onder behandeling zijn.

Programma

10.30 uur Edith van Dijk, Maureen Peters en haar moeder bekijken de doortocht in Elst. Ze zullen hier samen met Thom de Graaf de wandelaars aanmoedigen, die zich voor KiKa laten sponsoren.

11.00 uur Vertrek naar de Wedren (finishlocatie Vierdaagse in Nijmegen)

11.30 uur Rondleiding op het Wedrenterrein

12.30 uur Vertrek naar Kinder Oncologisch Centrum Nijmegen van de Radboud Universiteit Nijmegen

12.45 uur Programma op het KOC

(tijden bij benadering)

Meer informatie over Kika vindt u op: www.kika.nl

Vertegenwoordigers van de media wordt verzocht er rekening mee houden dat Maureen nog niet erg sterk is. Ze is wel beschikbaar voor korte interviews. Patientjes van het KOC mogen alleen herkenbaar in beeld worden gebracht als daar nadrukklijk toestemming voor is gegeven door de patient en de ouders.

Media die aanwezig willen zijn bij dit bezoek dienen vooraf contact op te nemen en afspraken te maken met Arian Kuil (06-20430397)

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 06-20430397