Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wassenaar, 17 juli 2007

Wekelijkse 'Spooknacht' op Vakantie- en attractiepark Duinrell in ere hersteld

Met de organisatie van een wekelijkse Spooknacht herstelt Vakantiepark Duinrell in Wassenaar een oude traditie in ere. Deze spooknacht, een bijzondere aanwinst voor de vakantiegasten, zal tot en met 24 augustus aanstaande van 23.00 uur tot 01.30 uur worden gehouden. In het bosgebied van het landgoed wordt een route uitgezet waar de deelnemers aan deze 'nachtelijke' tocht voor angstaanjagende verrassingen, gebaseerd op een bijzonder verhaal uit 1907, komen staan.

Het verhaal van de Spooknacht 2007

"Het is 19 juni 1907; de trouwdag van Marcia en Frederick. Na de trouwerij zit de familie thuis bij het haardvuur. Ogenschijnlijk een gezellig tafereeltje, maar er steekt meer achter deze "gezellige" borrel. Op de achtergrond zingt zanger Elvo Preston, die zijn tijd ver vooruit is en wiens kleding beter zou staan rond 1965.

Als de tuinman binnenkomt om het bruidspaar te feliciteren, springt de barones op uit haar stoel en loopt naar hem toe. Haar lichaamstaal spreekt boekdelen; flirtend begroet zij de jonge tuinman. Ook Marcia kijkt verliefd naar de tuinman en op dat moment blinkt er een traan in de ogen van Clarenstien als zij naar Frederick kijkt. De baron kijkt even naar het plaatje, barst dan in woede uit en ontslaat de tuinman tot grote schrik van de barones en Marcia.

Terwijl de tuinman woest wegloopt, geeft hij nog aan dat de baron niet van hem af is, omdat Marcia zwanger is van zijn kind. Dan wordt de baron nog bozer en hij geeft aan dat dit kind nooit door de familie zal worden geaccepteerd, dat Frederick de eerste erfgenaam zal zijn en alleen zijn

kinderen hem zullen opvolgen. Op het gezicht van Frederick komt een gemene grijns.

De tuinman loopt weg en tot ergernis van de baron begint de zanger maar weer te zingen. Hij schreeuwt dat hij zijn mond moet houden en dat hij moet ophoepelen met zijn valse gezang. Ook de zanger verlaat boos het pand. Fabiola, die de muziek prachtig vond, gaat helemaal uit haar dak tegen iedereen.

De hele familie zit weer bij de open haard, maar nu zit ieder apart en werpt boze blikken naar de baron.

Als iedereen om middernacht naar bed afdruipt, blijft de baron alleen achter bij de haard en drinkt een borrel. Dan gaat de deur langzaam open en verschijnt er iemand met een mes in de hand. Op die avond van de 19e juni voltrekt zich een afschuwelijke moord op Baron van Drackenburch".