Bureau Verkeershandhaving


Omstanders redden automobilist te water

17 juli 2007

Een 27-jarige man uit Lelystad is maandagochtend op de A15 ter hoogte van Tiel te water geraakt. De man was bewusteloos en de auto dreigde onder water te raken. Omstanders ondernamen direct actie en trokken de auto uit de sloot.

De man reed op de A15 toen hij vermoedelijk een epileptische aanval kreeg. Hierdoor raakte hij de middenvangrail die daar stond vanwege wegwerkzaamheden. Vervolgens reed hij naar rechts en belandde via de berm in een sloot.

Direct actie
Vijf medeweggebruikers die het ongeval zagen gebeuren, stopten en gingen direct tot actie over. Eén van hen vervoerde een kraantje op zijn vrachtauto. Die werd eraf gehaald en gebruikt om met behulp van kettingen de auto uit de sloot te trekken. Agenten die inmiddels ter plaatse waren gekomen, haalden de bestuurder uit de auto. Personeel van de traumahelikopter verleende eerste hulp. De 27-jarige man is overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein.

File
Op de plaats van het ongeval waren wegwerkzaamheden. Omdat vanwege het ongeval de rijbaan werd afgesloten, ontstond er file.