Inname van gezonde vetten ook in de zomermaanden van belang


LEIDEN, 20070717 -- Dit bepleit een medewerker van Gezondheidsinfo op één van hun websites. "Vetten zijn o.a. van belang voor een goed functionerend immuunsysteem" aldus Hans Planje, medewerker en samensteller van onder andere de www.omegavetzuren.startpagina.nl/. "Vet is steeds meer in een kwaad daglicht komen te staan vandaar de enorme toename van de zogenaamde `light producten'.

Wat veel mensen niet weten is dat bepaalde vetten essentieel zijn voor een goede gezondheid en dat er aanwijzingen bestaan dat de toename van zwaarlijvigheid verband houdt met de toegenomen consumptie van `light producten'. Vet is gezond, alleen een onjuiste verhouding van de verschillende soorten vet in ons voedsel maakt vet schadelijk.
De laatste jaren blijkt uit steeds meer studies dat het westerse voedingspatroon een scheve verhouding heeft in de vetzuursamenstelling, met vooral een tekort aan de zogenaamde omega-3 vetzuren.

Voldoende vet in ons voedsel werd in vroeger tijden voornamelijk geassocieerd met de wintermaanden, toen vet nog voornamelijk werd gezien als brandstofleverancier". De essentiële vetten of omega vetzuren en andere gezonde vetten dienen ook in de zomermaanden voldoende en in een goede verhouding genuttigd te worden, aldus Planje. Goede vetten zijn een voorwaarde voor een goede gezondheid. Ze bieden bescherming tegen tal van aandoeningen en versterken ons immuunsysteem.

Belangrijke bronnen van gezonde vetten voor deze zomer zijn, avocado, vette vis zoals haring, ansjovis en sardines, groene groenten, noten en koudgeperste spijsoliën. "In ons moderne gezonde voedingspatroon eten we , willen we gezond blijven, de zogenaamde gezonde vetten het gehele jaar door".
Alles over gezonde en verantwoorde vet-inname en de invloed daarvan op onze gezondheid, leest u op door Gezondheidsinfo uitgebrachte www.omegavetzuren.startpagina.nl/.


Over Gezondheidsinfo:
Gezondheidsinfo is een initiatief van voormalig artsenbezoeker Hans Planje.
Doelstelling van de samensteller is om een zo breed mogelijk publiek laagdrempelig en objectief te informeren over ziekte gezondheid en voeding.
In samenwerking met www.startpagina.nl één van de meest populaire websites in Nederland worden de overzichtspagina's uitgegeven.





Ingezonden persbericht