Gemeente Schiedam


Juni

Schieveste stap dichterbij

26 juni 2007

De realisatie van het project Schieveste is weer een stap dichterbij. Op 20 juni heeft het College van B&W van Schiedam het definitief concept MER en concept Voorontwerp Bestemmingsplan goedgekeurd en zal dit op 19 juli a.s. aan de Raad voorleggen om vrij te geven voor het artikel 10 BRO overleg, de inspraak en advies te vragen aan de Advies Commissie MER.

Schieveste kan niet worden gerealiseerd binnen de op dit moment geldende bestemmingsplannen. Daarom moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Hiervoor zijn diverse onderzoeken uitgevoerd waarvan de belangrijkste zijn; verkeer, lucht, geluid en externe veiligheid. Het luchtkwaliteitsonderzoek was daarbij zowel qua inhoud als tijd leidend.

Naast luchtkwaliteit zijn geluid, verkeer- en vervoer, externe veiligheid en water de belangrijkste themas voor de te maken keuzen in het kader van de MER. Inmiddels zijn alle onderzoeken afgerond en is de haalbaarheid van het plan aangetoond. Nadat alle varianten grondig zijn bekeken, is uiteindelijk een voorkeursalternatief vastgesteld.

Het voorkeursalternatief is als uitgangspunt genomen voor het samenstellen van het concept VOBP. In dit globale bestemmingsplan zijn alle functies, stedenbouwkundige, ruimtelijke en verkeerskundige aspecten benoemd en is de juridische verankering doorvertaald die voortvloeien uit bovenstaande.