Gemeente Hengelo

Finales beach volleyball op marktplein

Hengelo neemt een belangrijke plaats in bij de competitie beach volleybal van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). In aanloop naar het NK Beach Volleyball dat in augustus plaatsvindt op het Scheveningse strand, strijdt de Nederlandse dames- en herentop van het Nederlandse beach volleyball op zaterdag 21 en zondag 22 juli in Hengelo om de punten en het prijzengeld. Op zaterdag zijn de kwalificaties. De beste 8 teams (dames en heren) plaatsen zich voor de finales op zondag.

Marktplein, 19 tot en met 22 juli

Hengelo is de derde nieuwe locatie binnen de City Beach! Tour. De Markt is van donderdag 19 tot en met zondag 22 juli het theater van City Beach! Tour Hengelo, waarop dan ongeveer 550 kubieke meter zand wordt gestort.

EK Junioren Atletiek 2007 in het Fanny Blankers-Koen Stadion

Van 19 tot en met 22 juli is Hengelo ook de trotse thuisbasis voor de Europese Kampioenschappen Junioren Atletiek 2007. In het Fanny Blankers-Koen Stadion zullen ruim 1.200 jeugdige atleten acte de présence geven. Niet geheel toevallig vindt op dezelfde data City Beach! Tour Hengelo plaats. Er wordt een koppeling met het EK Junioren Atletiek 2007 tot stand gebracht. De atletiek wordt nauw betrokken bij City Beach! Tour Hengelo. De huldigingen van de winnaars vinden plaats op het podium dat op de Markt komt te staan. Op verschillende dagen verzorgen onder leiding van de Atletiekunie verschillende bekende atleten demonstraties van atletieksporten voor het publiek.

Sportstimulatie

Op donderdag 19 en vrijdag 20 juli is het evenemententerrein op het marktplein overdag voorbehouden aan de Hengelose (school-) jeugd. Circa 500 kinderen krijgen clinics beach volleyball. Daarnaast organiseren Scala Welzijnswerk en de Hengelose Stichting Welzijn Ouderen diverse activiteiten op het zand op donderdag 19 juli. Ook voor de kids is er veel te doen. Het team van Actie4Kids is op zaterdag en zondag aanwezig: knippen, knutselen & plakken, geschminkt worden en meedoen aan allerlei balspelletjes. Uiteraard staat er in de tent van Actie4Kids een grote kist met snoep.

Kijk voor meer informatie en het programma op www.citybeachtour.nl.