Paul Rosenmöller ontvangt Rode Kruis postzegel 2007

12/07/2007 11:00



Nederlandse Rode Kruis



Op donderdag 19 juli presenteren TNT Post en het Nederlandse Rode Kruis de Rode Kruis Postzegel. Paul Rosenmöller, bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De Rode Kruis Postzegel kent een bijslag van 22 cent, die ten goede komt aan het Nederlandse Rode Kruis.

Het ontwerp van de postzegel wordt met een lasershow gepresenteerd. Paul Rosenmöller en Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT, stempelen de postzegel vervolgens samen af. Marc Hofstra, directeur van het Nederlandse Rode Kruis is bij de presentatie van de zegel aanwezig.

De postzegel is ontworpen door Peter Matthias Noordzij en Bas Smidts van Bureau TEFF. Dit jaar draagt de postzegel het thema: "JIJ". De symboliek is treffend; het Rode Kruis kan het niet alleen.

Aangepaste vakanties
Met de opbrengst van de zegel maakt het Rode Kruis vakanties mogelijk voor mensen met een chronisch ziekte of handicap. Het Rode Kruis organiseert al meer dan vijftig jaar vakanties voor mensen die niet (meer) zelfstandig met vakantie kunnen. Het Rode Kruis geheel aangepaste hotels in Wezep en Rheden en heeft een vakantieboot: de Henri Dunant. Vakantiegasten met een chronische ziekte, handicap of in een sociaal isolement kunnen bij het Rode Kruis terecht. Ook hun verzorger, een vriend of partner is van harte welkom. Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers zetten zich in om de gasten van een onbezorgde vakantie te laten genieten.





http://www.rodekruis.nl