Ingezonden persbericht


|No. 6966, 13 juli 2007                           
|                                                          |             |
Opening snipperwandelpaden Leidsche Rijn

Op donderdag 19 juli om 13.30 uur zullen gedeputeerde Jan Ekkers (provincie Utrecht) en wethouder Harrie Bosch (gemeente Utrecht) gezamenlijk de aanleg van de snipperpaden afronden, met de officiële opening van de snipperwandelpaden en ingebruikstelling van het pontje over de Alendorper Wetering.

De aanleg werd uitgevoerd door het Milieucentrum Utrecht, in samenwerking met Nimbio Environmental Options uit De Meern en de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten - De Meern. Eind 2002 werd het duidelijk dat de ontwikkeling van het Leidsche rijn Park niet zo snel zou gaan als velen wensten. Het Natuur en Milieu Platform Leidsche Rijn vond het belangrijk om het park versneld open te stellen voor de bewoners van Leidsche Rijn. Om dit te bereiken en de betrokkenheid van de bewoners bij het park te versterken was het noodzakelijk om het toekomstige park toegankelijk te maken. Daarbij werd in eerste instantie gedacht aan het vervroegd aanleggen van delen van het Jaques P. Thijsse Lint in de vorm van een snipperpad.

In 2003 werd financiering gevonden bij het provinciale programma Agenda 2010 van de provincie Utrecht. Na het veiligstellen van de cofinanciering van de gemeente Utrecht en enige discussies over de precieze route van het pad, werd in januari 2004 gestart met de aanleg van het eerste pad, van de Utrechtse weg, via een zevental bruggetjes dwars door het centrum van het toekomstige Binnenhof naar de Alendorperweg.

De aanleg van het eerste pad werd in 2006 gevolgd door het tweede pad van de Put van Serton naar de Alendorperweg met een oversteek over de Alendorper wetering. In het voorjaar 2007 werd het derde en vooralsnog laatste pad, het Bomenbankpad, aangelegd.Dit pad loopt door de bomenbank van de Alendorperweg naar de Europaweg, met een aftakking naar de Esdoornlaan.

Naar aanleiding van de aanleg van de snipperpaden en de daarmee gepaard gaande belangstelling voor het park is de verdere ontwikkeling van het park in een stroomversnelling gekomen. Het veelvuldige gebruik dat inmiddels van de paden wordt gemaakt laat zien dat zij echt in een behoefte voorzien.

Noot voor redactie (