TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 16-07-2007

Televisie
LACHEN MET DE TROS
Uitzending vanaf donderdag 19 juli
Nederland 1 - 20.30 uur

VROLIJKE FRAGMENTEN UIT ARCHIEVEN
IN 'LACHEN MET DE TROS'

De TROS zet vanaf donderdag 19 juli haar schatkamer van de lach wagenwijd open met het nieuwe programma LACHEN MET DE TROS. Rechtstreeks uit het rijke archief: een bonte verzameling fragmenten, voorzien van commentaar door de makers en hoofdrolspelers. Een ding hebben de fragmenten gemeen: ze zijn allemaal om te lachen. De presentatie is in handen van Reinout Oerlemans.

In de eerste aflevering is André van Duin te gast. Met Reinout praat hij, aan de hand van diverse fragmenten, over de vele programma's die Van Duin voor de TROS heeft gemaakt; van 'Animal Crackers' tot 'André's Comedyparade' en 'André van Duin's Revue'. Ook de vele legendarische typetjes van André komen aan bod; Willempie, Flip Fluitketel en natuurlijk Meneer Wijdbeens. In een reportage met Reinout zien we hoe André thuis in zijn eigen studio werkt.

Verder in deze aflevering van LACHEN MET DE TROS: een reportage over het satirisch actualiteitenprogramma 'Binnenlandse Zaken'. Met acteurs Haye van der Heijden, Alfred van de Heuvel, Martine van Os en regisseur Egbert van Hees haalt Reinout aan de hand van fragmenten herinneringen op aan deze serie. Ook wordt teruggeblikt op de legendarische sketches die actrice Sylvia Millecam voor dit programma maakte.

In de studio is Tom Blom te gast om met Reinout te praten over het programma 'De Eerste de Beste'. De mooiste, spannendste en geestigste records van toen passeren de revue. Daarnaast doet een van de kandidaten van toen een nieuwe recordpoging in de studio. Met de makers en oud-deelnemers van het programma 'Love Letters' worden ook herinneringen opgehaald. In een reportage komen de leukste fragmenten nog een keer voorbij, ondersteund door de mooiste verhalen uit die tijd.

Ten slotte een kort filmpje met legendarische bloopers. Versprekingen van Ralph Inbar & Patty Brard, Jongbloed & Joosten, Linda de Mol en Carry Tefsen.