Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 16 juli 2007

Interessante lezing in Techniek Ontmoetings Punt

Op donderdag 19 juli van 20.00 tot 22.00 uur houdt Ronald E. Waterman, deskundige op milieu- en civieltechnisch gebied, een lezing in het Techniek Ontmoetings Punt. De titel van de lezing is 'Omgaan met water en land in delta's - bouwen met de natuur'. Deze lezing sluit nauw aan bij de nieuwste TOP-tentoonstelling WATER.

Advies landaanwinningsprojecten

Als deskundige op milieu- en civieltechnische gebied is Ronald E. Waterman statenlid van provincie Zuid-Holland. Vorig jaar is hij door het dagblad Trouw uitgeroepen tot beste statenlid van Nederland. Verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Delftse Deltares, en diverse ministerie adviseert hij op het gebied van wateroplossingen. Daarnaast geeft hij in ruim dertig landen advies aan regeringen en instellingen over landaanwinningprojecten, waarbij land in water en water in land wordt geïntegreerd.

Meegroeien met water

Tijdens de lezing 'Omgaan met water en land in delta's - bouwen met de natuur' gaat Ronald E. Waterman in op de nieuwe aanpak van de problemen op het grensvlak van land en water in dichtbevolkte deltagebieden. Verwacht wordt dat door klimaatverandering zeespiegelrijzing, stormvloeden, grotere en onregelmatige regenval zullen ontstaan. De aanpak van Ronald E. Waterman bouwt voort op de Nederlandse traditie in het omgaan met watervraagstukken. Naast het bouwen van dijken en het droogleggen van polders richt hij zich op het gebruiken van materiaal uit de natuur. Door mee te groeien met de zee en ruimte te geven aan rivieren kan in harmonie met de natuur worden meebewogen met het water. Een integrale benadering. Niet alleen zorgen voor veiligheid en minder wateroverlast, maar ook zorgen voor natuur en landschap.

TOP-tentoonstelling WATER

In de TOP-tentoonstelling WATER komen de thema's Water in Delft, Water in de Wereld, Water en innovatie en Water en kunst aan bod. De kennis in Delft over water is overvloedig door de diverse instellingen die Delft rijk is. Zo is Deltares een instituut dat bijdraagt aan een duurzaam beheer, gebruik en inrichting van de laaggelegen dichtbevolkte delta's. Deltares wil tot de internationale top behoren op het gebied van innovatieve kennis van water en ondergrond.

Tevens wordt in de tentoonstelling aandacht besteed aan hoe de burger op eenvoudige wijze mee kan werken aan het opvangen en infiltreren van regenwater en hoe het mogelijk is om water te besparen door bijvoorbeeld te kiezen voor een alternatief waterbesparend toilet.

De toegang van de lezing is gratis.

De gratis tentoonstelling WATER is t/m oktober te bezichtigen op de volgende openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is te vinden op www.topdelft.nl

************



Ingezonden persbericht