Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 17 Juli 2007

Simian Mobile Disco live op Fabchannel.com

Kijk het Paradiso concert (met band!) gratis online

Donderdag 19 juli komt het hippe electro duo Simian Mobile Disco met voltallige band naar Paradiso. Dit gehele concert wordt live uitgezonden op het internet, in beeld en geluid, op www.fabchannel.com. Achteraf wordt de opname toegevoegd aan het online archief van Fabchannel en is daar terug te zien. Zowel live als on demand is het concert van Simian Mobile Disco gratis te bekijken. De uitzending begint om 22:00 uur.

Simian Mobile Disco komt voort uit de elektronische rockband Simian. Studievrienden James Ford en Jas Shaw vormden de ritme sectie van de band. Tijdens het touren draaiden ze na de shows regelmatig electroplaatjes onder de naam Simian Mobile Disco. Eigenlijk had het duo meer plezier in het draaien als spelen met Simian. Nadat de band uit elkaar ging, gingen zij verder als duo. In 2007 kwam hun album 'Attack Decay Sustain Release' uit, opgenomen met alleen analoge synths en echte instrumenten.

Fabchannel zendt wekelijks concerten en lezingen in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts biedt Fabchannel een online archief aan waar muziekliefhebbers de keuze hebben uit ruim 700 volledige concerten. In dit archief staan concerten van artiesten als The View, Junior Boys, The Pigeon Detectives en You Say Party! We Say Die!.

http://www.fabchannel.com/simian_mobile_disco


---