Gemeente Hengelo

Hengelo ontvangt 450 volksdansers

Volksdansgroepen uit de hele wereld brengen op donderdag 19 juli een bezoek aan Hengelo. In klederdracht wandelen de volksdansgroepen om 9.30 uur van het Stationsplein naar het stadhuis, waar ze welkom worden geheten door burgemeester Kerckhaert.

Aansluitend op het ontvangst door burgemeester Kerckhaert geeft de Ierse Volksdansgroep Celtic Roots een optreden in het stadhuis. Vervolgens wordt er op de trappen in de hal van het stadhuis een groepsfoto genomen met Kerckheart. Als het officiële gedeelte is afgelopen verspreiden de groepen zich in de binnenstad, waar ze vanaf 11.15 uur optreden voor het winkelend publiek. Er zijn optredens bij winkelcentrum Thiemsbrug, de Telgen, de Lambertusbasiliek en op een podium op het marktplein.

Uitwisseling Spöllers en Daansers

De volksdansgroepen bezoeken Hengelo in het kader van de tiende ontmoetingsweek van de volksdansgroep KAB Laggenbeck uit Duitsland. Aan deze ontmoetingsweek doen volksdansgroepen uit de hele wereld mee, zoals uit Brazilië, Bosnië, Finland, Italië, Swaziland en nog veel meer landen. Ook onze Hengelose Spöllers en Daansers doen mee aan de uitwisseling. Het was dan ook hun idee om de volksdansers uit te nodigen in Hengelo.

De Hengelose Spöllers en Daansers nodigden de volksdansers uit.

Volksdansers uit Swaziland.